Τι είναι το Trans ρεσβερατρόλη;

Η τρανς-ρεσβερατρόλη είναι ένα από τα ισομερή (μοριακές δομές) ρεσβερατρόλης, με την cis-ρεσβερατρόλη να είναι η άλλη. Με απλά λόγια, η trans-ρεσβερατρόλη εμφανίζεται με άτομα υδροξειδίου σε αντίθετες πλευρές του μορίου, όπου η cis-ρεσβερατρόλη έχει τα άτομα υδροξειδίου στην ίδια πλευρά.

 

Η δια-ρεσβερατρόλη θεωρείται ότι έχει τη μεγαλύτερη βιολογική δραστικότητα των δύο ισομερών.

 

Το ενδιαφέρον για την ρεσβερατρόλη προέρχεται εν μέρει από τις καρδιοπροστατευτικές επιδράσεις του ποτού κόκκινου κρασιού. Το θέμα αυτό έχει χαρακτηριστεί ως «γαλλικό παράδοξο» και βασίζεται στην παρατήρηση ότι ο γαλλικός πληθυσμός έχει μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά αλλά μια χαμηλή συχνότητα εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

 

Resveratrol


Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι η κατανάλωση κρασιού υψηλότερη του μέσου όρου σε αυτόν τον πληθυσμό μπορεί να τους προστατεύσει από το να έχουν καρδιολογικά προβλήματα και ενημερώνει την εκτεταμένη έρευνα για τα συστατικά του κρασιού για να ανακαλύψει ποια στοιχεία παρέχουν αυτό το προστατευτικό αποτέλεσμα.

 

Το 1992, η ρεσβερατρόλη εξετάστηκε πιο στενά και αναγνωρίστηκε ως βασικό συστατικό του δέρματος σταφυλιών για αυτή τη λειτουργία.

 

Από την ανακάλυψη αυτή, έχει αναληφθεί περαιτέρω έρευνα που δείχνει ότι η ρεσβερατρόλη παρουσιάζει επίσης αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικά αποτελέσματα. Καθώς και μια καταπληκτική ικανότητα να παρατείνει τη διάρκεια ζωής σε διάφορα ζώα.