Τι είναι το Tribulus Terrestris Απόσπασμα;

Το Tribulus Terrestris είναι ένα χαμηλής ανάπτυξης φυτό ανθοφορίας με μικρά κίτρινα άνθη. Παρόλο που είναι πατρίδα του Παλαιού Κόσμου, έχει γίνει πολιτογραφημένη σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο σε θερμά κλίματα και μπορεί να αναπτυχθεί σε ερήμους και άλλες κακές συνθήκες καλλιέργειας. Αναπτύσσεται ως ετήσιο σε ψυχρότερα κλίματα. Παίρνει το πιο συνηθισμένο όνομα (Puncture Vine) από τους σπόρους που μοιάζουν με caltrop, οι οποίοι, όταν ωριμάσουν, είναι ικανοί να τρυπάζουν τα πόδια, τις οπλές και ακόμα και τα ελαστικά ποδηλάτων. Έχει πολλά άλλα συνηθισμένα ονόματα, εκτός από αμπέλια παρακέντησης, όπως το μπιντί, το αγκάθι του διαβόλου, το ζιζάνιο του διαβόλου, το caltrop, το goathead και το tackweed. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στις περισσότερες από τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται συνήθως για τον έλεγχο των επεμβατικών φυτών, εν μέρει επειδή οι σπόροι διατηρούν τη βιωσιμότητά τους για πολλά χρόνια.


Tribulus Terrestris Extract

Ενεργά συστατικά στο Tribulus Terrestris Extract

Τα δραστικά συστατικά του Tribulus Terrestris Extract περιλαμβάνουν σαπωνίνες, αμίδια λιγίνης, φλαβονοειδή, αλκαλοειδή και γλυκοσίδες.

Tribulus Terrestris Εκχύλισμα και τεστοστερόνη

Ως συμπλήρωμα διατροφής, το Tribulus Terrestris Extract έχει αποδειχθεί σε μερικές μελέτες σε ζώα για την αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης και την αύξηση της σεξουαλικής ορμής και της απόδοσης. Ιστορικά, έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία μιας ευρείας ποικιλίας συνθηκών, αλλά σήμερα χρησιμοποιείται κυρίως από τους αθλητές για να αυξήσει τη δύναμη και τη μυϊκή μάζα, καθώς και για τη σεξουαλική ενίσχυση τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Μια μελέτη στη Βουλγαρία τη δεκαετία του εβδομήντα ισχυρίστηκε ότι ενθάρρυνε την παραγωγή ανδρογόνων και την υποδοχή. Μερικοί αποδίδουν την ολυμπιακή επιτυχία της βουλγαρικής ομάδας άρσης βαρών στη χρήση αυτού του βοτάνου. Συνεχίζει να χρησιμοποιείται από εκείνους που πιστεύουν ότι τα δραστικά συστατικά αυξάνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης, καθώς και τις σεξουαλικές και αθλητικές επιδόσεις. Θεωρείται ότι αυξάνει την παραγωγή σπέρματος στους άνδρες και την παραγωγή αυγών στις γυναίκες. Χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας.