Τι είναι το ουρσολικό οξύ;

Τι είναι το ουρσολικό οξύ;

Το ουρσολικό οξύ είναι μια χημική ένωση που βρίσκεται στα κεριά των μήλων. Το οξύ εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1920, όταν βρέθηκε σε φλούδες φρούτων καθώς και βότανα όπως το δεντρολίβανο και το θυμάρι.

Σήμερα, γνωρίζουμε ότι το ουρσολικό οξύ υπάρχει σε πολλά φυτά, φρούτα και βότανα - συμπεριλαμβανομένων πολλών κοινών τροφών που καταναλώνετε καθημερινά. Το ουρσολικό οξύ, για παράδειγμα, μπορεί να βρεθεί σε μήλα, βασιλικό, βακκίνια, μέντα, δεντρολίβανο, λεβάντα, ρίγανη, θυμάρι και δαμάσκηνα, μεταξύ άλλων.

Συνήθως, όμως, όταν οι άνθρωποι παίρνουν ουρσολικό οξύ , το παίρνουν από φλούδες μήλων επειδή περιέχουν τη μεγαλύτερη ποσότητα ουρσολικού οξέος σε σχέση με άλλα τρόφιμα. Όταν το ουρσολικό οξύ χρησιμοποιείται σε συμπληρώματα, συνήθως προέρχεται από εκχύλισμα δενδρολίβανου.

 

Ursolic Acid

Οφέλη από το ουρσολικό οξύ

Γιατί είναι ursolic οξύ ξαφνικά ένα δημοφιλές συστατικό συμπλήρωμα; Λίγο πιθανά βιοχημικά αποτελέσματα του ουρσολικού οξέος έχουν διερευνηθεί τα τελευταία χρόνια.

Μέχρι σήμερα δεν έχουν υπάρξει ανθρώπινες κλινικές μελέτες που να δείχνουν ότι το ursolic οξύ έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία μας. Ωστόσο, μελέτες in vitro (σε κύτταρα έξω από το ανθρώπινο σώμα) και οι μελέτες με ποντίκια έχουν συνδέσει ουρσολικό οξύ με πολλά οφέλη για την υγεία.

Αυτές οι μελέτες έχουν δείξει ότι το ursolic οξύ μπορεί να αναστείλει τον πολλαπλασιασμό διαφόρων τύπων καρκινικών κυττάρων, για παράδειγμα. Οι ερευνητές το έχουν παρατηρήσει λειτουργώντας αναστέλλοντας την οδό ενεργοποίησης STAT3. Παρατηρήθηκε επίσης επαγωγή απόπτωσης και μείωση του πολλαπλασιασμού των καρκινικών κυττάρων, μεταξύ άλλων οφελών.

Άλλα οφέλη από το ουρσολικό οξύ περιλαμβάνουν την αποδυνάμωση των λευχαιμικών κυττάρων.

Ωστόσο, το ουρσολικό οξύ δεν είναι ένα μοντέρνο συστατικό συμπλήρωμα λόγω των υποτιθέμενων αντικαρκινικών οφελών του. Αντ 'αυτού, έχει γίνει ένα δημοφιλές συμπλήρωμα συστατικό για την ικανότητά του να αυξήσει την ποσότητα των μυών και καφέ λίπος μειώνοντας ταυτόχρονα το λευκό λίπος στο σώμα σας.