Τι είναι η Αμυγδαλίνη (Βιταμίνη Β17);

Η βιταμίνη B17 είναι η ένωση, η αμυγδαλίνη, η οποία απαντάται άφθονα στην παροχή ακατέργαστων τροφίμων μας, κυρίως στους σπόρους των μη εσπεριδοειδών. Συχνά ονομάζεται Laetrile, το εμπορικά παρασκευασμένο προϊόν του σπόρου βερίκοκου.

 

Αμυγδαλίνη αποτελείται από δύο μόρια γλυκόζης (ζάχαρη), ένα μόριο βενζαλδεΰδης και ένα μόριο υδροκυανικού οξέος. Η αμυγδαλίνη είναι μια φυτική ένωση που περιέχει ζάχαρη και παράγει κυανιούχο άλας. Το κυανίδιο πιστεύεται ότι είναι το δραστικό συστατικό που σκοτώνει τον καρκίνο στο Laetrile. Μην ανησυχείτε, μόνο το αέριο κυανιούχου είναι θανατηφόρο για τα ζωντανά πράγματα. Μπορεί επίσης να παίξει ρόλο στη φυσική ωρίμανση των φρούτων και ως μυκητοκτόνο.

Amygdalin

Πηγές Amygdalin

Η αμυγδαλίνη βρίσκεται στις κοιλότητες πολλών φρούτων και ξηρών καρπών. Αμυγδαλίνη βρίσκεται επίσης σε άλλα φυτά όπως φασόλια lima, τριφύλλι, βλαστούς σπόρους, στο λάκκο μήλων, κεράσια, ροδάκινα, πορτοκάλια, δαμάσκηνα, παπάγια, αμύγδαλα, νεκταρίνια, βερίκοκα και πικρά αμύγδαλα. Η αμυγδαλίνη βρίσκεται σε μεγάλη συγκέντρωση στους πυρήνες των φρούτων. Το B17 βρίσκεται επίσης σε κόκκους όπως κεχρί και φαγόπυρο, καθώς και καρύδια macadamia, βλαστάρια μπαμπού, φασόλια mung, φασόλια βουτύρου, και ορισμένα μπιζέλια κήπου. Β17 βρίσκεται μια μεγάλη αφθονία στο λαχανικό που χρησιμοποιείται για να τρώνε σε μεγάλες ποσότητες και επίσης βρίσκεται στη φυσική ζωοτροφή των ζώων.