Γιατί χρησιμοποιείται το άγριο Yam;

Τι είναι το Wild Yam;

Το Wild Yam ( Dioscorea villosa) είναι ένα δίδυμο αμπέλι που προέρχεται από την κεντρική νοτιοανατολική Αμερική και βρέθηκε λιγότερο συχνά στην περιοχή Appalachian. Έχει άσπρα λευκά έως πρασινοκίτρινα θηλυκά λουλούδια και λείες, σε σχήμα καρδιάς φύλλα. Υπάρχουν περισσότερα από 500 είδη Dioscorea παγκοσμίως.


Wild Yam

Γιατί χρησιμοποιείται το άγριο Yam ;

Παραδοσιακές / Εθνοβοτανικές χρήσεις

Το άγριο νήμα ήταν δημοφιλές από το εκλεκτικό ιατρικό κίνημα τον 19ο αιώνα για τις υποτιθέμενες αντισπασμωδικές ιδιότητές του και είχε συνταγογραφηθεί για τον χοληφόρο κολικό και τον σπασμό του εντέρου. Προήχθη επίσης για την ανακούφιση της ναυτίας κατά την εγκυμοσύνη και για τις διαταραχές της εμμήνου ρύσεως και τις κράμπες. Το εκχύλισμα άγριων θηλών έχει χρησιμοποιηθεί για λοιμώξεις του ουροποιητικού, ρευματοειδή αρθρίτιδα, χολέρα, νευρικός ενθουσιασμός και αέριο.

Γενικές χρήσεις

Δεν υπάρχουν γενικά κλινικές δοκιμές για τοπικές συνταγοποιήσεις του Dioscorea για συμπτώματα εμμηνόπαυσης. Οι κινεζικές πολυσακχαρίτες yam έχουν αξιολογηθεί σε εργαστηριακές μελέτες για πιθανότητα ως πρεβιοτικά, με ποικίλα αποτελέσματα. Οι κόνδυλοι Dioscorea oppositifolia έχουν χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του σάλιου.