Τι είναι το εκχύλισμα Yucca;

Το Yucca είναι ένα ανθοφόρο φυτό στην οικογένεια Lilaceae που αναπτύσσεται κυρίως στις ερημικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού. Έχει συνήθως άκαμπτα φύλλα με αιχμηρά άκρα. Υπάρχουν δεκάδες ποικιλίες, όπως το ισπανικό στιλέτο και το γίγαντα Yucca, που μπορεί να κυμαίνεται σε μεγέθη. Ανυψώνουν τις υψηλές θερμοκρασίες και το αραιό πότισμα, αλλά μπορεί να σκοτωθούν από το κρύο. Το εκχύλισμα Yucca είναι ένα αναλώσιμο προϊόν που προέρχεται από αυτά τα φυτά.

 

Η λέξη "σαπούνι" χρησιμοποιείται συχνά σε συνδυασμό με το Yucca και Yucca Extract . Αυτό συμβαίνει επειδή το εργοστάσιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παράγει προϊόντα σαπουνιού τόσο για εξωτερική όσο και για εσωτερική χρήση. Οι ιθαγενείς Αμερικανοί πιστεύεται ότι έχουν χρησιμοποιήσει εκχύλισμα Yucca και άλλα μέρη του φυτού για αιώνες.


Yucca extract


Η σύγχρονη χρήση περιορίζεται κυρίως στις ρίζες. Αυτό είναι από όπου παράγεται συνήθως το εκχύλισμα yucca, το οποίο είναι γνωστό για την σαπουνάδα του. Αυτό το απόσπασμα πιστεύεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως από τους Native Americans για την παρασκευή σαπουνιών και σαμπουάν. Ακόμα και σήμερα, μπορούν να βρεθούν άνθρωποι που το χρησιμοποιούν για το σκοπό αυτό.

 

Όταν καταναλώνεται, μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως απορρυπαντικό για το πεπτικό σύστημα. Χρησιμοποιείται ευρέως για την πλύση τοξινών από τα έντερα. Η δημιουργία τοξινών πιστεύεται ότι είναι η αιτία πολλών παθήσεων όπως η αρθρίτιδα, η κολίτιδα και οι ημικρανίες. Αυτές οι συνθήκες συχνά ελαφρύνουν επίσης.