Φαρμακευτικές χρήσεις και οφέλη του λευκού φλοιού της Willow

Λευκός φλοιός ιτιάς έχει χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση των πυρετών και του πόνου για χιλιάδες χρόνια. Ο φλοιός της ιριδιάς μπορεί να είναι το παλαιότερο βότανο που είναι γνωστό ότι θεραπεύει τον πόνο και τη φλεγμονή, η παλαιότερη καταγεγραμμένη χρήση γίνεται από τους Κινέζους γιατρούς το 500 π.Χ. Η λευκή ιτιά χρησιμοποιήθηκε επίσης στην αρχαία ασιατική, αιγυπτιακή και ελληνική ιατρική καθώς και από ιθαγενείς θεραπευτές στη Βόρεια Αμερική.


White Willow Bark Extract


Ο εσωτερικός φλοιός της λευκής ιτιάς περιέχει σαλικίνη , η οποία μετατρέπεται σε σαλικυλικό οξύ στο σώμα. Η ένωση σε ασπιρίνη, ακετυλοσαλικυλικό οξύ, προέρχεται από σαλικυλικό οξύ. Οι βοτανολόγοι χρησιμοποιούν λευκή ιτιά σχεδόν το ίδιο με την ασπιρίνη, Για τη μείωση των πυρετών, του πόνου και της φλεγμονής σε καταστάσεις όπως οδυνηρή εμμηνόρροια, αρθρίτιδα και νευραλγία. Η λευκή ιτιά λειτουργεί πιο αργά αλλά διαρκεί περισσότερο από την ασπιρίνη και έχει λιγότερες πλευρικές γαστρονομικές παρενέργειες λόγω των μεγάλων ποσοτήτων τανινών που προστατεύουν το στομάχι.


Ο λευκός φλοιός ιτιάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιποιήσεις δέρματος και ομορφιάς. Κάνετε ένα ισχυρό τσάι του φλοιού (αφέψημα) και εφαρμόστε το ψυχρό υγρό για να βοηθήσετε στην επούλωση πληγών, εγκαυμάτων ή κοψιμάτων. Τα αφέψημα του τσαγιού φλοιού ιτιάς μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως γαργάρες για τη θεραπεία των φλεγμονωδών ούλων.