10 οφέλη του φαγόπυρου

Φαγόπυρο (Fagopyrum esculentum) είναι ένα φυτό που καλλιεργείται για τους σπόρους του, που μοιάζουν με κόκκους, αν και δεν είναι μια καλλιέργεια δημητριακών, όπως το σιτάρι ή άλλες καλλιέργειες χόρτου. Κοντά ξαδέλφια του περιλαμβάνουν ραβέντι και οξαλίδα. Φαγόπυρο έχει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως εξηγείται σε αυτό το άρθρο.

 

1. πηγή πρωτεϊνών

Φαγόπυρο έχει θεωρηθεί ως ένα πιθανό υποκατάστατο για τη μείωση της χοληστερόλης στο πλάσμα, το σωματικό λίπος, καθώς και χολόλιθοι χοληστερόλης. Αυτό είναι επειδή είναι η καλύτερη πηγή υψηλής ποιότητας εύκολο να χωνέψει τις πρωτεΐνες.

 

2. Εναλλακτική πηγή λίπους

Αντί της συγκέντρωσης λίπους από άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα, το φαγόπυρο το άμυλο θα σας προμηθεύσει επαρκώς με καλή πηγή λίπους για το σώμα.


φαγόπυρο Απόσπασμα


3. Πηγή ερυθρίνη

Η ρουτίνη , η οποία προέρχεται από τα φύλλα του φαγόπυρου, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης, ως εκ τούτου ένα καλό φαρμακευτικό πηγή.

 

4. Μάχες Αλλεργία

Οι φλούδες από Φαγόπυρο βάλει μέσα όπως μαξιλάρια ως υλικό παραγεμίσματος για να βοηθήσει όσους είναι αλλεργικοί σε φτερά, τη σκόνη και τη γύρη.

 

5. Διαχείριση του Διαβήτη

Η έρευνα έχει δείξει ότι το φαγόπυρο είναι χρήσιμη στην αντιμετώπιση του διαβήτη, καθώς έχει γλυκαιμικό δείκτη του 4%. GI 54 είναι αρκετά καλή για τη μείωση του σακχάρου στο αίμα. Γλυκαιμικός δείκτης χρησιμοποιείται για να μετρηθεί ο αντίκτυπος των διαφόρων τροφίμων στο σάκχαρο του αίματος σε μια κλίμακα 1-100, με καθαρή γλυκόζη έχει ένα GI 100. Το χαμηλότερο είναι το GI τόσο το καλύτερο, καθώς βοηθά στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα, καλύτερα από το ρύζι ή άλλα προϊόντα σίτου. Πρέπει, ωστόσο, να μην είναι πολύ χαμηλή ώστε να προκαλέσει χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αλλιώς γνωστή ως υπογλυκαιμία.

 

6. Ενισχύει την πέψη

Φαγόπυρο εκχύλισμα είναι αποτελεσματική στη βελτίωση της όρεξης καθώς και τη θεραπεία δυσεντερίας και χρόνιας διάρροιας. Αυτό οφείλεται στη θερμική φύση της, γλυκιά γεύση και το ρόλο της στο λεπτό έντερο.

 

7. Δωρεάν από χημικές ουσίες

Φαγόπυρο δεν απαιτεί πολλά φυτοφάρμακα και άλλες χημικές ουσίες προκειμένου να αναπτυχθούν. Μεγαλώνει γρήγορα ως εκ τούτου δεν έχει μη-οργανικά συστατικά σε αυτό.


8. απομάκρυνση της περίσσειας υγρών του σώματος

Φαγόπυρου αντλεί νερό και περίσσεια υγρών από πρησμένα μέρη του σώματος, καθιστώντας το χρήσιμο στην απομάκρυνση της περίσσειας νερού από το σώμα.


9. πλανήτη Τροφίμων

Φαγόπυρο θεωρείται μια μακροβιοτική που συνεπάγεται ως ζεστασιά παροχή τροφίμων που πρέπει να ληφθούν σε ψυχρές εποχές του χρόνου, όπως χειμώνες.


10. Γλουτένη

Φαγόπυρο δεν είναι ένας κόκκος ως εκ τούτου εξαιρετική για κοιλιοκάκη και άτομα σε κόκκους δωρεάν και γλουτένη ευαίσθητη γεύματα.