10 Οφέλη για την υγεία του φαγόπυρου

Σε αντίθεση με το όνομά του, αυτός ο σπόρος των φρούτων δεν έχει καμία σχέση με το σιτάρι. Το φαγόπυρο είναι μια τροφή χωρίς γλουτένη! Γίνεται πολύ δημοφιλής για πολλούς καλούς λόγους. Είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό, ενεργητικό και νόστιμο φαγητό που μπορεί να καταναλωθεί αντί του ρυζιού ή του συνηθισμένου κουάκερ.

10 Οφέλη για την υγεία του φαγόπυρου

1. Καλύτερη πηγή υψηλής ποιότητας, εύπεπτων πρωτεϊνών. Αυτό το καθιστά εξαιρετικό υποκατάστατο κρέατος. Το υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες αλεύρι από φαγόπυρο μελετάται για πιθανή χρήση σε τρόφιμα για τη μείωση της χοληστερόλης στο πλάσμα, του σωματικού λίπους και των χολόλιθων χοληστερόλης.

2. Αλλεργικό λίπος. Το άμυλο από το φαγόπυρο μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως μια λιπαρή εναλλακτική λύση στα επεξεργασμένα τρόφιμα.

3. Το υψηλό επίπεδο ρουτίνης εξάγεται από τα φύλλα για φάρμακα για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

4. Μη αλλεργιογόνο. Τα φλοιά του φαγόπυρου χρησιμοποιούνται ως γέμιση μαξιλαριού για εκείνους που είναι αλλεργικοί σε φτερά, σκόνη και γύρη.


Buckwheat Extract


5. Μπορεί να βοηθήσει τον διαβήτη. Νέα στοιχεία έχουν διαπιστώσει ότι το φαγόπυρο μπορεί να είναι χρήσιμο στη διαχείριση του διαβήτη σύμφωνα με καναδούς ερευνητές στην Εφημερίδα της Γεωργικής και Τροφίμων Χημείας. Με έναν γλυκαιμικό δείκτη 54, μειώνει τα σάκχαρα του αίματος πιο αργά από ό, τι το ρύζι ή τα προϊόντα σιταριού.

6. Μεγάλη για την πέψη. "Οι ιδιότητες του φαγόπυρου είναι: Ουδέτερη θερμική φύση. γλυκιά γεύση? καθαρίζει και ενισχύει τα έντερα και βελτιώνει την όρεξη. Είναι αποτελεσματικό για τη θεραπεία της δυσεντερίας και της χρόνιας διάρροιας. "Σύμφωνα με τον Paul Pitchford στο Healing with Whole Foods (1993).

7. Χημικό ελεύθερο. Το φαγόπυρο αναπτύσσεται τόσο γρήγορα ώστε δεν απαιτεί συνήθως πολλά φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες για να αναπτυχθούν καλά.

8. Το φαγόπυρο είναι καλό στο να τραβήξουμε το παραμένον νερό και το υπερβολικό υγρό από τις διογκωμένες περιοχές του σώματος.

9. Το φαγόπυρο είναι ένα ζεστό φαγητό. Κατατάσσεται από μακροβιοτικά ως φαγητό γιανγκ. Είναι υπέροχο για φαγητό στους κρύους χειμωνιάτικους μήνες.

10. Το φαγόπυρο δεν περιέχει γλουτένη. Είναι επομένως εξαιρετικό για τους κοιλιακούς και για τους ανθρώπους που δεν είναι σε κόκκους και είναι ευαίσθητοι σε γλουτένη.