Ανθοκυάνες Πηγές Τροφίμων

Οι ανθοκυανίνες είναι ένας τύπος φλαβονοειδούς, μια κατηγορία ενώσεων με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Βρίσκονται φυσικά σε πολλά τρόφιμα, οι ανθοκυάνες είναι οι χρωστικές ουσίες που δίνουν στο κόκκινο, μοβ και στα μπλε φυτά τον πλούσιο χρωματισμό τους. Εκτός από το ότι λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά και καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, οι ανθοκυανίνες μπορούν να προσφέρουν αντιφλεγμονώδη, αντι-ιικά και αντικαρκινικά οφέλη.

Στο φυτικό φάρμακο, πλούσιες σε ανθοκυάνες ουσίες έχουν χρησιμοποιηθεί από καιρό για να θεραπεύσουν διάφορες καταστάσεις (συμπεριλαμβανομένης της υψηλής αρτηριακής πίεσης, των κρυολογημάτων και των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος).

Anthocyanins


Πρόσφατες έρευνες υποδεικνύουν ότι οι ανθοκυανίνες μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση μεγάλων προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου.

Ανθοκυάνες   Πηγές τροφίμων

Οι ανθοκυάνες βρίσκονται στα μούρα, τα κόκκινα κρεμμύδια, τα φασόλια, τα ρόδια, τα σταφύλια (συμπεριλαμβανομένου του κρασιού), τις ντομάτες, το ακάι, το μύρτιλλο, το chokeberry, τα φραγκοστάφυλα και τα κεράσια.