Όφελος για την υγεία φλαβονοειδών απιγενίνη και ερευνητική χρήση στο καρκίνου και λευχαιμίας από Ray σαχελιανή, MD

Απιγενίνη βρίσκεται σε υψηλές ποσότητες σε διάφορα βότανα συμπεριλαμβανομένων μαϊντανό, θυμάρι, μέντα και. Είναι βρίσκεται επίσης σε έναν αριθμό άλλων βοτάνων, συμπεριλαμβανομένων βότανο χαμομήλι, αλογοουρά βότανο, μελισσόχορτο, χορτάρι perilla, vervain βότανο και yarrow. Κόκκινο κρασί και σάλτσα ντομάτας περιέχουν αυτό φλαβονοειδών, επίσης.

Υγιή οφέλη της απιγενίνη

Όπως και με πολλά φλαβονοειδή, έχει δυνατότητα να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, δεδομένου ότι έχει αντικαρκινική δράση. Απιγενίνη επίσης μπορεί ενδεχομένως να είναι χρήσιμο σε αλλεργία συνθήκες δεδομένου ότι μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Αντιφλεγμονώδη

Η ιβουπροφαίνη και η απιγενίνη επάγουν απόπτωση και σύλληψή του κυτταρικού κύκλου σε ενεργοποιημένης μικρογλοίας.

Neurosci Lett. 2005.

Σε περίπτωση τραυματισμού ή ασθένειας, microglia προσλαμβάνονται στο site της παθολογίας και γίνει ενεργοποίηση, όπως αποδεικνύεται από μορφολογικές αλλαγές και έκφραση των προ-φλεγμονωδών κυτοκινών. Τα στοιχεία δείχνουν ότι μικρογλοίας, πολλαπλασιάζονται με κυτταρική διαίρεση να δημιουργήσετε γλοίωση στο site του παθολογικές καταστάσεις όπως οι amyloid πινακίδες με τη νόσο του Alzheimer και μέλαινας ουσίας των ασθενείς με νόσο του Πάρκινσον. Το hyperactivation της μικρογλοίας συμβάλλει στην νευροτοξικότητας. Στην παρούσα μελέτη, θα δοκιμαστεί η υπόθεση ότι τα αντιφλεγμονώδη συστατικά διαφοροποιούν την πρόοδο του κυτταρικού κύκλου και επάγει την απόπτωση από τα ενεργοποιημένα κύτταρα. Ερευνήσαμε τα αποτελέσματα της ιβουπροφαίνη (μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο) και απιγενίνη (ένα φλαβονοειδές με αντι-φλεγμονώδη και αντι-πολλαπλασιαστική ιδιότητες) στον κύκλο κελί της γραμμής κυττάρων ποντικού microglial BV-2. Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η σύλληψη επαγόμενη απιγενίνη του κυτταρικού κύκλου κατά προτίμηση στη φάση G2/M και η ιβουπροφαίνη προκάλεσε σύλληψη φάση S. Η δέσμευση της annexin V-FITC τις μεμβράνες των κυττάρων που δείχνει τη διαδικασία της απόπτωσης εξετάσθηκαν, ότι το DNA ήταν βάφονται με ιωδιούχο propidium. Τόσο απιγενίνη και η ιβουπροφαίνη που προκαλείται από απόπτωση σημαντικά στα πρώτα και τελευταία στάδια. Η επαγωγή της απόπτωσης από ιβουπροφαίνη και απιγενίνη επιβεβαιώθηκε χρησιμοποιώντας τη δοκιμή TUNEL, αποκαλύπτοντας ότι απιγενίνη και ιβουπροφαίνη αύξησε σημαντικά την απόπτωση στα κύτταρα BV-2. Τα αποτελέσματα από τη παρούσα μελέτη προτείνουν ότι αντιφλεγμονώδη συστατικά θα μπορούσαν να εμποδίζουν την διάδοση microglial με την αυξομείωση του κυτταρικού κύκλου και απόπτωσης.

Κατάθλιψη

Αντικαταθλιπτικό-όπως αποτελέσματα απιγενίνη και 2,4,5-trimethoxycinnamic οξέος από Perilla frutescens φυτό στην αναγκαστική κολύμβηση δοκιμή.

Biol Pharm Bull. 2003.

Μελετήσαμε τα αποτελέσματα απιγενίνη και 2,4,5-trimethoxycinnamic οξέος τη συμπεριφορικές απελπισίας (δοκιμή αναγκαστική κολύμβηση), και κεντρική νοραδρενεργικό, ντοπαμινεργικό και Σεροτονινεργικά δραστηριότητες σε ποντίκια. Συμπεριφοράς και βιοχημικά αποτελέσματα δείχνουν τις αντικαταθλιπτικές ιδιότητες που μπορεί να μεσολαβείται από τις συνέπειες της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο του ποντικιού.

Καρκίνος

Απιγενίνη είναι μια μη τοξική διαιτητικές φλαβονοειδές, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι διαθέτουν ιδιότητες κατά των όγκων και ως εκ τούτου, αποτελεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη από ένα μυθιστόρημα chemopreventive και/ή χημειοθεραπευτικών παράγοντας για τον καρκίνο. Τα ευρήματά μας αποκαλύπτουν ένα μυθιστόρημα ρόλο του απιγενίνη στην παρεμπόδιση HIF-1 και έκφραση VEGF που είναι σημαντικό για την αγγειογένεση όγκων και την ανάπτυξη, τον εντοπισμό νέα σηματοδότηση μόρια που μεσολαβούν του παρόντος κανονισμού.