Αγκινάρα Leaf Extract Οφέλη

Κάτω Χοληστερόλη: Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι εκχύλισμα των φύλλων της αγκινάρας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης. Μια 12-εβδομάδων, διπλά τυφλή μελέτη διαπίστωσε ότι το εκχύλισμα των φύλλων της αγκινάρας συνέβαλε στη μείωση της ολικής χοληστερόλης κατά 4,2% σε σύγκριση με καμία μείωση στην ομάδα ελέγχου. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι οι ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε εκχύλισμα των φύλλων της αγκινάρας παρουσίασαν μείωση 18,5% της ολικής χοληστερόλης σε μόλις έξι εβδομάδες.

 

Βελτιωμένη Πεπτικό Υγεία: εκχύλισμα των φύλλων της αγκινάρας έχει πολλά πεπτικά οφέλη και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην παραγωγή χολής. Αυτό βοηθά στην πέψη των λιπών και να απορροφήσει τις βιταμίνες από τα τρόφιμα. Cynarin, μια ένωση που βρίσκεται στο εκχύλισμα των φύλλων της αγκινάρας μπορεί επίσης να βοηθήσει τη διευθέτηση του στομάχου και την πρόληψη της ναυτίας.


 

Ενήλικες με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου μπορεί επίσης να βρείτε το εκχύλισμα των φύλλων της αγκινάρας ιδιαίτερα χρήσιμο. Σε μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Reading, 208 ενήλικες δοθεί αγκινάρα εκχύλισμα των φύλλων παρακολουθήθηκαν για μια περίοδο δύο μηνών. Στο τέλος της μελέτης, οι ερευνητές σημειωθεί ότι τα συμπτώματα Δυσπεψία μειώθηκε κατά 41% και σχεδόν κάθε συμμετέχων αισθάνθηκαν ότι οι κινήσεις του εντέρου τους δεν ήταν τακτική.

 

Ηπατικής λειτουργίας: Δεδομένου ότι το εκχύλισμα των φύλλων της αγκινάρας βοηθά να αυξήσουν την παραγωγή χολής, μπορεί επίσης να βοηθήσει τη λειτουργία του ήπατος, καθώς και. Η χολή βοηθά στην απομάκρυνση των επικίνδυνων τοξινών και των λιπών που επηρεάζουν την υγεία του ήπατος. Η φλαβονοειδών σιλυμαρίνη βοηθά επίσης να προστατεύσει το συκώτι, αποτρέποντας την υπεροξείδωση των λιπιδίων.

 

Πρόληψη του καρκίνου: εκχύλισμα των φύλλων της αγκινάρας μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου, σύμφωνα με αρκετές μελέτες. Εκχύλισμα των φύλλων της αγκινάρας περιέχει διάφορους τύπους αντιοξειδωτικών που οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και τη διαχείριση του καρκίνου του προστάτη, του καρκίνου του μαστού και της λευχαιμίας.

 

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πολλά οφέλη που συνδέονται με το εκχύλισμα των φύλλων της αγκινάρας. Υπάρχουν σχεδόν μια ντουζίνα άλλα οφέλη που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε εάν αποφασίσετε να δοκιμάσετε αυτό το θαύμα φυσικό συμπλήρωμα.