Οφέλη από Shiitake Μανιτάρια

Το μανιτάρι shiitake, η τρίτη πιο διαδεδομένο μανιτάρι στον κόσμο, έχει απολαύσει μια εξέχουσα θέση στην ασιατική κουζίνα για αιώνες. Οι άνθρωποι τρώνε τα μανιτάρια shiitake ωμά, μαγειρεμένα ή αποξηραμένα, που τους καθιστά ένα ευέλικτο φαγητό μπορείτε να ενσωματώσετε σε ένα ευρύ φάσμα των γευμάτων. Πρώτες shiitakes προσφέρουν τη μεγαλύτερη σειρά από οφέλη για την υγεία, αλλά αποξηραμένα shiitakes είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα. Μαγειρική ένα μανιτάρι shiitake, ωστόσο, εξαντλεί ενός μεγάλου μερίδες των θρεπτικών συστατικών του.

Θερμίδες, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες

Μανιτάρια shiitake μπορεί να είναι μια ωφέλιμη προσθήκη στη διατροφή σας εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος ή να αποφύγουν το βάρος. Μια μερίδα των τεσσάρων πρώτων μανιταριών shiitake έχει μόνο 26 θερμίδες και λιγότερο από ένα γραμμάριο λίπους. Μπορούν επίσης να παρέχουν 2 γραμμάρια φυτικές ίνες, βοηθώντας να σας κρατήσει αίσθημα πλήρεις και ικανοποιημένοι, και σχεδόν 2 γραμμάρια πρωτεΐνης. Μαγειρεμένα και αποξηραμένα μανιτάρια shiitake, αν και εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά χαμηλό σε θερμίδες, είναι λίγο πιο ενεργειακά πυκνά. Τέσσερις από αυτούς έχουν περίπου 40 θερμίδες, αλλά είναι χαμηλότερα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες από ωμά μανιτάρια shiitake.

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β

Μανιτάρια shiitake παρέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β που ωφελούν το μεταβολισμό σας, βοηθώντας το σώμα σας να μετατρέψει την τροφή σε ενέργεια. Βιταμίνες του συμπλέγματος Β βοηθούν επίσης το σώμα σας να κάνει τα ερυθρά αιμοσφαίρια, προστατεύοντάς σας από την ανάπτυξη αναιμίας. Τέσσερις πρώτες μανιτάρια shiitake περιέχουν ένα έβδομο του ριβοφλαβίνη, το ένα πέμπτο της νιασίνης και το ένα έκτο της βιταμίνης Β-6 που χρειάζεστε κάθε μέρα. Ψημένα μανιτάρια shiitake έχουν λιγότερο από κάθε μία από αυτές τις βιταμίνες, αλλά αποξηραμένα shiitakes περιέχει λίγο περισσότερο ριβοφλαβίνη από πρώτων μανιταριών.


Shiitake Mushroom Extract

Μεταλλικά στοιχεία

Αν προσπαθείτε να αυξήσετε την πρόσληψη των βασικών μετάλλων, προσθέτοντας μανιτάρια shiitake είναι ένας flavorful τρόπος για να συμπληρώσουν τη διατροφή σας. Μια μερίδα των πρώτων shiitakes παρέχει περίπου το ένα εικοστό του μαγνησίου και του καλίου που χρειάζεστε κάθε μέρα, καθώς και το 10 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σας για το φώσφορο. Μαγειρική μανιτάρια shiitake τους εξαντλεί τα τρία τέταρτα του περιεχομένου φωσφόρου τους και τα δύο τρίτα των περιεκτικότητα σε κάλιο, αλλά αποξηραμένα shiitakes έχουν εξίσου κάλιο και ακόμη περισσότερο μαγνήσιο από τα ακατέργαστα.

Αντινεοπλασματική δραστηριότητα

Μανιτάρια shiitake έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες, σύμφωνα με Ιάπωνες ερευνητές που δημοσίευσαν μια μελέτη στο "Cancer Science» το 2011. Η ερευνητική ομάδα έδωσε μια σκόνη εκχύλισμα shiitake σε ποντίκια με μελάνωμα και διαπίστωσαν ότι οι όγκοι τους σταματήσει να αυξάνεται. Εκχύλισμα Shiitake φαίνεται να αποκαταστήσει μελάνωμα-αντιδραστικών Τ κυττάρων, μια σημαντική πτυχή της θεραπείας του καρκίνου. Οι ερευνητές συνιστάται χρησιμοποιώντας εκχύλισμα shiitake ως μέρος ενός προγράμματος θεραπείας για ασθενείς με καρκίνο, επειδή είναι ασφαλές και μπορεί εύκολα να χορηγηθεί σε μια βάση εξωτερικών ασθενών.