Οφέλη από πολυφαινόλες τσαγιού

Οι πολυφαινόλες του τσαγιού είναι χημικές ενώσεις όπως τα φλαβονοειδή και οι τανίνες που απαντώνται φυσικά στο τσάι. Ανάλογα με τον τρόπο συλλογής, επεξεργασίας, επεξεργασίας και παρασκευής του τσαγιού, το επίπεδο πολυφαινόλης στο τσάι μπορεί να ποικίλει. Αυτές οι χημικές ενώσεις πιστεύεται ότι είναι επωφελείς για την ανθρώπινη υγεία και αποτελούν τη βάση πολλών αξιώσεων που έγιναν σχετικά με τα οφέλη για την υγεία του τσαγιού. Όπως συμβαίνει με πολλές φυσικές ενώσεις που φαίνεται να είναι ωφέλιμες για την ανθρώπινη υγεία, είναι δύσκολο να απομονωθούν και να μελετηθούν μόνα τους οι πολυφαινόλες τσαγιού .


Tea Polyphenols

 

Οφέλη από πολυφαινόλες τσαγιού

 

Οι πολυφαινόλες είναι πιο σίγουρα αντιοξειδωτικές, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου και πολλά άλλα προβλήματα υγείας. Οι πολυφαινόλες τσαγιού που βρίσκονται στο τσάι έχουν επίσης συνδεθεί με τη μείωση του καρκίνου, καθώς φαίνεται να εμποδίζουν τη δράση ορισμένων ενζύμων που συνδέονται με τον καρκίνο. Επειδή ο καρκίνος είναι τόσο περίπλοκος και μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς περιβαλλοντικούς και γενετικούς παράγοντες, οι επιστήμονες είναι απρόθυμοι να πούμε ότι οι πολυφαινόλες τσαγιού θα αποτρέψουν κατηγορηματικά τον καρκίνο, αν και τα ποσοστά καρκίνου φαίνεται να είναι χαμηλότερα στους καταναλωτές τσαγιού μετά από ελέγχους για άλλους προφανείς παράγοντες όπως η διατροφή Χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση των δεδομένων.

 

Οι πολυφαινόλες τσαγιού που βρίσκονται στο τσάι φαίνεται να καταστέλλουν την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων, ενώ παράλληλα προάγουν τα ευεργετικά βακτήρια στο έντερο. Η κινεζική παράδοση να τρώει τσάι με και μετά από πολλά γεύματα μπορεί να συνδέεται με αυτή τη δραστηριότητα, καθώς η τροφή μπορεί να αποτελέσει πρωταρχική πηγή βακτηριακής μόλυνσης όταν δεν χειρίζεται καλά και η κατανάλωση τσαγιού με τρόφιμα θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης λοιμώξεων.