Μπορεί Konjac ινών χαμηλότερη χοληστερόλη;

Konjac ίνα είναι ένα άμυλο από τη ρίζα του φυτού konjac (Amorphophallus konjac) που φυτρώνει στην Κίνα και την Ιαπωνία. Το δημοφιλές όνομα για τη ρίζα στην Ιαπωνία είναι γλώσσα ή konnyaku διαβόλου, και είναι έτοιμη υπάρχουν σε τρόφιμα που μοιάζουν με τετράγωνα ή λωρίδες άκαμπτο ζελατίνη, με ελαστική υφή. Οι Ιάπωνες θεωρούν konjac ως τροφή για την υγεία, και θεωρούν ότι είναι ιδιαίτερα καλό για την εντερική λειτουργία.

 

Κύριο συστατικό του είναι konjac γλυκομαννάνη, ένα υδατο-διαλυτή διαιτητική ίνα που αποτελείται από μαννόζη και γλυκόζη σάκχαρα. Konjac g lucomannan δεν έχει μελετηθεί ευρέως στη Δύση, αλλά το 2008, οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ δημοσίευσε μια ανάλυση 14 μελετών που αφορούν την κατανάλωση κάψουλες, μπισκότα και τα μπαρ της ενέργειας που περιέχουν αυτό το είδος της ίνας. Η ανάλυση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η γλυκομαννάνη μείωσε σημαντικά την ολική χοληστερόλη, την LDL ( «κακή») χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια? διατηρείται το σάκχαρο του αίματος (γλυκόζη) σταθερό, και είχε μικρή επίδραση επί του βάρους. Οι ερευνητές δεν βρήκε κανένα στοιχείο που βοήθησε στη μείωση της αρτηριακής πίεσης ή είχε ευεργετική επίδραση στην HDL ( «καλής») χοληστερόλης. Η επίδρασή του στο σάκχαρο του αίματος φάνηκε ότι δεν υπάρχει διαφορετική από εκείνη των άλλων τύπων των διαιτητικών ινών.

 

konjac glucomannan


Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Wall Street Journal, τον Ιανουάριο του 2010, ανέφερε ερευνητής στο Rush University College of Nursing όπως λέγοντας ότι μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι η τακτική κατανάλωση γλυκομαννάνη μπορεί να οδηγήσει σε μέτρια, βραχυπρόθεσμη απώλεια βάρους. Περισσότερη μελέτη είναι απαραίτητη για να δούμε αν τα ευρήματα αυτά να κρατήσει ψηλά την πάροδο του χρόνου.

 

Ινών konjac και γλυκομαννάνη Konjac είναι ευρέως προωθούνται στο διαδίκτυο και αλλού για την απώλεια βάρους και τον έλεγχο της χοληστερόλης. Δεν θα βασίζονται σε οποιοδήποτε από αυτά τα προϊόντα. Το καλύτερο συμπλήρωμα για τον έλεγχο της χοληστερόλης είναι κόκκινο εκχύλισμα ρυζιού ζύμης, μια πηγή στη φύση στατινών. Επειδή παρέχει ένα μίγμα των ενώσεων αυτών και όχι ένα απλό μόριο, εκχύλισμα κόκκινου ρυζιού ζύμης είναι πολύ λιγότερο πιθανό να προκαλέσει τις παρενέργειες που συμβαίνουν μερικές φορές με φαρμακευτική στατίνες. Για την απώλεια βάρους, δεν γνωρίζω καμία συμπληρώματα ή συντομεύσεις που είναι αποτελεσματικές. Ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε βάρος είναι με την υγιεινή διατροφή και την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας.


Αν σας ενδιαφέρει να konjac ίνες, προτείνω να δοκιμάσετε μερικά από τα παραδοσιακά ιαπωνικά τρόφιμα, όπως τα ζυμαρικά Σιρατάκι ή konnyaku. Τους έχω φάει συχνά στην Ιαπωνία και σαν μυθιστόρημα υφή τους - αν και λιγότερο τολμηροί eaters μπορεί να βρει τους είναι λίγο δύσκολο. Μπορείτε να τα βρείτε στις αγορές της Ασίας ή να παραγγείλετε online.