Κανέλα και διαβήτη

Η αναζήτηση αποτελεσματικών θεραπειών για τον διαβήτη, ειδικά ο διαβήτης τύπου 2, παραμένει πρόκληση για τους ιατρικούς ερευνητές, ανεξάρτητα από το ιστορικό τους. Όπως γνωρίζουν πολλοί από εσάς, πολλά από τα φάρμακα που λαμβάνονται από το στόμα έχουν σημαντικές παρενέργειες που δεν είναι δημοφιλείς στους ασθενείς, έχουν περιορισμένη αποτελεσματικότητα ή δεν έχουν ενδείξεις ότι επηρεάζουν την πορεία της νόσου, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης επιπλοκών. Αυτή η πρόκληση, σε συνδυασμό με το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη βότανα και τη συμπληρωματική ιατρική, οδήγησε σε αναζήτηση αποτελεσματικών φυσικών θεραπειών που έχουν σημαντικές επιπτώσεις στα επίπεδα σακχάρου, την αρτηριακή πίεση κλπ.

Η κανέλα, το καφέ, ήπια πικρή, ήπια πικάντικη μαγειρική βότανο, έχει κερδίσει τη δημοτικότητα ως βοτανική θεραπεία για τον διαβήτη επειδή είναι άμεσα διαθέσιμη και σχετικά φθηνή.


肉桂4.jpg

Τι Κάνει Κανέλα "Εργασία";

Η κανέλα περιέχει αρκετά υψηλά επίπεδα ενώσεων που ονομάζονται " πολυφαινόλες κανέλας ". Οι πολυφαινόλες αναφέρονται στη χημική δομή μιας ολόκληρης κατηγορίας ενώσεων που έχουν μάλλον υψηλή αντιοξειδωτική δράση και τυπικά είναι πολύ αποτελεσματικές στη μείωση των οξειδωτικών διαδικασιών που αλλάζουν τα λίπη και τα λιπίδια σε ισχυρές φλεγμονώδεις ενώσεις (π.χ. υπεροξείδωση). Η κανέλα δεν είναι το μόνο τρόφιμο / φυτικό φάρμακο που έχει υψηλές ποσότητες αυτών των πολυφαινολών. άλλα παραδείγματα περιλαμβάνουν το πράσινο τσάι, τα σκούρα βατόμουρα, τα κόκκινα σταφύλια, ορισμένα καρύδια συμπεριλαμβανομένων των φιστικιών και τη μαύρη σοκολάτα.