Οφέλη Ρίζα Τζίντζερ Εκχύλισμα για το δέρμα

Η ρίζα τζίντζερ, Zingiber officinale, έχει μια μακρά ιστορία ιατρική χρήση. Πρόωρη αμερικανική εποίκων εποίησαν τζίντζερ μπύρα για να διευκολύνει τη ναυτία και έμετο. Η ρίζα τζίντζερ, βοτανικά ονομάζεται το ρίζωμα, έρχεται σε διάφορες μορφές, όπως το τσάι, εκχύλισμα ή χάπια. Έρευνα σχετικά με τα οφέλη της πιπερόριζας για το δέρμα είναι σχετικά νέα.

 

σχετικά με Τζίντζερ

Το εργοστάσιο τζίντζερ ευδοκιμεί σε τροπικό κλίμα και καλλιεργείται στη Τζαμάικα, την Ινδία, την Κίνα και ως νότιες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών. Πολλά οφέλη για την υγεία προκύπτουν από ρίζωμα του, ένα παχύ, υπόγεια βλαστικά που αποθηκεύει άμυλο και παράγει δύο ρίζες και βλαστούς. Αν και ριζώματα τζίντζερ δεν αποτελούν πηγή βιταμινών ή ίνες, που κατέχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες σκέφτηκε να προσφέρει οφέλη για την υγεία.

 

φλεγμονή Θεραπεία

Τζίντζερ μπορεί να παίξει ένα ρόλο στη μείωση της ακμής και φλεγμονή του δέρματος. Το Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center αναφέρει μια μελέτη στην οποία ένας συνδυασμός τζίντζερ και άλλα φαρμακευτικά φυτά μειωθεί βλάβες του δέρματος. Μέσα από εργαστηριακές μελέτες, οι επιστήμονες SC Penna και οι συνεργάτες διερευνηθούν τα πιθανά οφέλη του εκχυλίσματος τζίντζερ για παθήσεις του δέρματος. Σε δημοσίευσή τους το 2004 στο "Phytomedicine," συγγραφείς διαπίστωσαν ότι το εκχύλισμα τζίντζερ οίδημα μειωθεί το δέρμα, ένα είδος της φλεγμονής.


εκχύλισμα τζίντζερ

 

Προστασία του δέρματος

Τζίντζερ είναι ένα από τα πολλά βότανα γνωστά για το δέρμα-προστατευτικές ιδιότητες. Εργαστηριακές μελέτες από το Πανεπιστήμιο του Cleveland δείχνουν τις δυνατότητες του εκχυλίσματος τζίντζερ για την πρόληψη όγκων. Συγγραφείς σε μια έκθεση του 1996 στο «Cancer Research», δήλωσε ότι η τοπική εφαρμογή του εκχυλίσματος τζίντζερ ανέστειλε την ανάπτυξη των όγκων του δέρματος.

 

Την επούλωση των πληγών

Τζίντζερ λειτουργεί ως αντισηπτικό, όταν εφαρμόζεται σε μικρά κοψίματα ή εκδορές. Έρευνα που δημοσιεύθηκε σε μια έκδοση του «τραύματος επισκευή και την αναγέννηση" του 2009 αναδεικνύει την πιθανή χρήση εκχυλίσματος τζίντζερ στην επούλωση των πληγών. Συγγραφέας Ν Bhagavathula και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν ότι τα τρωκτικά προεπεξεργασία με μια τοπική εφαρμογή του εκχυλίσματος τζίντζερ έδειξε γρήγορη επούλωση των πληγών και την παραγωγή κολλαγόνου. Τα αποτελέσματα αυτά υποδηλώνουν μια πιθανή χρήση εκχυλίσματος τζίντζερ στην βελτίωση της δομής του δέρματος και επισκευής των πληγών, η οποία είναι η καλύτερη επιλογή.