Οφέλη για την υγεία και θεραπευτικές χρήσεις Κανέλα Bark Extract

Κανέλα φλοιός είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη μπαχαρικό που προέρχεται από το δέντρο verum κανέλα βρέθηκε στη Σρι Λάνκα και την Ινδία. Το μπαχαρικό κανέλα φλοιός είναι γνωστό ότι είναι διαθέσιμη όλο το χρόνο και είναι πιο ιδανική για να καταναλωθεί ως ένα τσάι ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα καθώς διαθέτει μια ζεστή και γλυκιά γεύση και είναι επίσης πολύ αρωματικό. Οι δύο κύριες ποικιλίες της κανέλας είναι Κεϋλάνης και της Κίνας των οποίων η ποικιλία Κεϋλάνη είναι πιο εκλεπτυσμένη και πιο γλυκό, σε σύγκριση με την κινεζική ποικιλία.

Διατροφικές πληροφορίες και ιδιότητες της κανέλας Bark

Όσον αφορά τις διατροφικές πληροφορίες και τις ιδιότητές του, κανέλα είναι γνωστό ότι είναι μια πολύ καλή πηγή σιδήρου, ασβεστίου και φυτικές ίνες, καθώς και το μαγγάνιο. Υπάρχουν διάφορες θρεπτικές ουσίες που υπάρχουν στο κανέλα, όπως νάτριο, υδατάνθρακες, σάκχαρα, λιπαρά οξέα, αμινοξέα και ούτω καθεξής.

Οφέλη για την υγεία και θεραπευτικές χρήσεις της κανέλας Bark Extract

Τα οφέλη για την υγεία της κανέλας extact είναι κυρίως λόγω των τριών βασικών συστατικών που βρίσκονται στο φλοιό κανέλλας και συγκεκριμένα κινναμύλιο αλκοόλ, κινναμαλδεΰδης και οξικό κινναμύλιο.


Cinnamon Bark Extract


Εκχύλισμα κανέλας φλοιός είναι γνωστό ότι έχουν ιδιότητες αντι-πήξη που βοηθούν στην πρόληψη της ανεπιθύμητης συσσωμάτωσης των αιμοπεταλίων του αίματος. Τα αιμοπετάλια είναι βασικά τα συστατικά του αίματος που απαιτούνται για να συγκεντρωθούν ή να πήξει το αίμα σε περίπτωση τραυματισμού έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται και τελικά να σταματήσει την αιμορραγία. Μερικές φορές, αν τα αιμοπετάλια συγκολλούνται μεταξύ τους πάρα πολύ, τότε μπορεί να περιορίσει τη ροή του αίματος. Αυτό έχει ληφθεί μέριμνα φυσικά από την κατανάλωση του φλοιού κανέλας ως θεραπεία με βότανα.

Εκχύλισμα κανέλας φλοιός είναι επίσης αποτελεσματικό για τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη type2 καθώς βελτιώνει την ικανότητα του ατόμου να ανταποκριθεί στην ινσουλίνη έτσι ομαλοποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα του ατόμου. Στην πραγματικότητα κανέλα φλοιός βρίσκεται να αναστέλλουν επίσης το ένζυμο που αδρανοποιεί τους υποδοχείς ινσουλίνης.

Ένα άλλο ένα από τα οφέλη για την υγεία της κανέλας είναι λόγω της άρωμα που τείνει να ενισχύσει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου και ανυψώνει επίσης τη διάθεση ενός ατόμου ως εκ τούτου ενεργεί ως φυσική θεραπεία για την κατάθλιψη και το άγχος.

Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη για την υγεία από εκχύλισμα κανέλας φλοιός είναι ότι βοηθά στη βελτίωση της υγείας του παχέος εντέρου και την καρδιά. Τέτοιες συνθήκες είναι γνωστό ότι απειλητικές για τη ζωή παθήσεις. Εκχύλισμα κανέλας φλοιός είναι μια πολύ καλή πηγή σιδήρου, ασβεστίου και φυτικές ίνες οι οποίες τείνουν να δεσμεύουν τα χολικά άλατα και βοηθούν στην αποβολή τους από το σώμα.

Εκχύλισμα κανέλας βοηθά επίσης στην μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης και ως εκ τούτου είναι επίσης αποτελεσματικό στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και αρτηριοσκλήρωση.

Η διαιτητική ίνα που υπάρχει στο φλοιό κανέλλας ενεργεί επίσης ως φυσική θεραπεία για την ανακούφιση από τη διάρροια, δυσκοιλιότητα και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Κανέλα εκχύλισμα φλοιού είναι επίσης μια διαιτητική σύσταση για την απώλεια βάρους, δεδομένου ότι βοηθά στη μείωση των υψηλών επιπέδων ινσουλίνης και μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.