Οφέλη για την υγεία για το ανθρώπινο σώμα της Tangeretin

Τι είναι Tangeretin;

Tangeretin είναι μια εσπεριδοειδών φλαβονοειδή. Έχει την τυπική φλαβονοειδών δομή και περιλαμβάνει 5 ομάδες του methoxyl. Αυτό το υψηλό επίπεδο των μεθοξυλίωσης αυξάνει το υδρόφοβου χαρακτήρα του tangeretin. Έχει μια πολύ πικρή γεύση.

Κατανομή των Tangeretin

Tangeretin σε σκόνη μπορούν να βρεθούν στο το φλοιό (albedo) των περισσότερων εσπεριδοειδών. Το ολόκληρο πορτοκάλι μπορεί να περιέχει έως 30 ppm φυσικό tangeretin, αλλά επίσης χυμός πορτοκαλιού περιέχει κάποια ποσότητα. Εμπορική tangeretin εξάγεται από φλούδες εσπεριδοειδών.


Tangeretin οφέλη για την υγεία

Μόνο πρόσφατα οι επιστήμονες έχουν μελετήσει η βιολογική δραστηριότητα του tangeretin. Διαπίστωσαν ότι τα καθαρά tangeretin απορροφάται εύκολα στους ιστούς και ότι έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες μια τέτοια μείωση της χοληστερίνης, κατά των όγκων δραστηριότητα και νευροπροστατευτική δράση.


Μείωση της χοληστερόλης

Μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι tangeretin έχει ιδιότητες μείωσης της χοληστερόλης. Ένα τέτοιο διαπίστωσε ότι ποντίκια τρέφονται με μια διατροφή που περιέχει tangeretin έδειξε μια σημαντικά μειωμένη (έως 40%) επίπεδα ορού της LDL χοληστερόλης.


Κατά των όγκων

In vitro δοκιμή έχουν δείξει ότι η tangeretin ενεργεί ως πράκτορας κατά του όγκου. Αυτό προκαλείται από απόπτωση στα κύτταρα λευχαιμίας δεν είναι τοξικό για τα φυσιολογικά κύτταρα. Tangeretin σταματά την ανάπτυξη των κυττάρων του καρκίνου στη φάση G1. Από την άλλη πλευρά, tangeretin φαίνεται να αντισταθμίσει το αντικαρκινικό φάρμακο ταμοξιφένη και να καταστείλουν τη δραστηριότητα των φυσικών κυττάρων φονέων.


Νευροπροστασία

Μια μελέτη με ένα μοντέλο αρουραίων της νόσου του Πάρκινσον έδειξε ότι tangeretin αύξηση των επιπέδων της ντοπαμίνης και έχει πιθανά νευροπροστατευτική δράση.