Οφέλη για την υγεία της κόνεως χόρτου κριθαριού

Η σκόνη χόρτου κριθαριού γίνεται από τα αποξηραμένα νεαρά φύλλα του φυτού κριθαριού. Συλλέγεται συνήθως περίπου 200 ημέρες μετά τη βλάστηση, όταν οι βλαστοί είναι μικρότεροι από ένα ύψος πέλματος. Στο πρώιμο στάδιο της ανάπτυξής της, το εργοστάσιο κριθής είναι πιο κοντά στη σύνθεση των λαχανικών από τους κόκκους, εξ ου και η ονομασία γρασίδι χόρτου.

 

Καθώς αυξάνεται το φυτό, η περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά των νέων χόρτων δημητριακών αλλάζει ταχύτατα. Η συγκέντρωση θρεπτικών συστατικών - βιταμίνες, μέταλλα, ένζυμα, αμινοξέα, χλωροφύλλη - υποβαθμίζεται σημαντικά.

 

Η σκόνη γρασιδιού , όπως και οι περισσότεροι τύποι φυτικών σκονών, χωνεύεται πολύ εύκολα από το σώμα, επιτρέποντας έτσι στο σώμα να χρησιμοποιεί τις θρεπτικές ουσίες του σε λίγα λεπτά. Έχει επίσης πολύ ισχυρές αλκαλικές επιδράσεις στο σώμα.


大麦苗5.jpg


Οφέλη για την υγεία της κόνεως χόρτου κριθαριού

Το χόρτο κριθαριού βοηθά στον καθαρισμό του ήπατος.

Η χλωροφύλλη του γρασιδιού πλένει τις καταθέσεις φαρμάκων από το σώμα.

Το χόρτο κριθαριού βοηθά στη θεραπεία του άσθματος.

Το χόρτο κριθαριού βοηθά στην καταπολέμηση των θρόμβων αίματος.

Χόρτο κριθαριού βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Το χόρτο κριθαριού βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνών (LDL) ( επίπεδα « κακής » χοληστερόλης).

Το γρασίδι βοηθάει στην καταπολέμηση του διαβήτη. βοηθά επίσης να καθυστερήσει ή να αποτρέψει τη βλάβη των αιμοφόρων αγγείων που μπορεί να προκληθεί από διαβήτη.

Το χόρτο κριθαριού είναι ένα ενισχυτικό ενέργειας.

Το χόρτο κριθαριού βοηθά στη θεραπεία των δερματικών παθήσεων και των ελκών προάγοντας την ανάπτυξη νέων κυττάρων.

Το χόρτο κριθαριού είναι μια πλούσια πηγή τόσο διαλυτών όσο και αδιάλυτων ινών. Οι αδιάλυτες ίνες βοηθούν στην σωστή απέκκριση των αποβλήτων στο σώμα, ενώ οι διαλυτές ίνες (γνωστές ως β-γλυκάνη) αναμιγνύονται με υγρό, συνδέονται με λιπαρές ουσίες και τους επιτρέπει να εκκρίνονται από το σώμα.