Οφέλη υγείας του πράσινου τσαγιού Εκχύλισμα

Έχει επίγνωση εδώ και αιώνες ότι το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού έχει πολλά οφέλη. Έχει βρεθεί ότι το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, όπως βιοφλαβονοειδών και αντιοξειδωτικά όπως EGCG (Επιγαλλοκατεχίνη). Μπορούν να καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που υπάρχουν στο σώμα. Το αντιοξειδωτικό EGCG που βρίσκεται στο πράσινο τσάι είναι πιο αποτελεσματική στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών από τις βιταμίνες C και Ε Εδώ είναι μερικά οφέλη για την υγεία από εκχύλισμα πράσινου τσαγιού:

 

Απώλεια 1. Βοηθά Βάρος

Η EGCG που περιέχονται στο εκχύλισμα πράσινου τσαγιού περιορίζει τις αρνητικές συνέπειες ενός λιπαρού διατροφή και το κάπνισμα. Η κατανάλωση εκχύλισμα πράσινου τσαγιού ενισχύει τη διαδικασία της θερμογένεσης και αυξάνει το ρυθμό του μεταβολισμού του λίπους, χωρίς αύξηση του καρδιακού ρυθμού. Ως εκ τούτου, η κατανάλωση εκχύλισμα πράσινου τσαγιού μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος χωρίς νευρικότητα ή τα συναισθήματα του άγχους. Όταν πίνετε το ποτό, θα σας κάνει να αισθάνεστε πλήρης και να σας αποθαρρύνει από την κατανάλωση. Το εκχύλισμα βοηθά επίσης το σώμα σας να κάψει περισσότερες θερμίδες. Όλοι αυτοί οι παράγοντες κάνουν το πράσινο τσάι ένα απαραίτητο συμπλήρωμα σε πρόγραμμα απώλειας βάρους σας.


2. Αποτρέπει δοντιών

Εκχύλισμα πράσινου τσαγιού έχει την ικανότητα να καταστρέφει τα βακτήρια της πλάκας που προκαλούν και βοηθά στην πρόληψη της τερηδόνας.

 

3. μειώνει τη χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση

Εκχύλισμα πράσινου τσαγιού βοηθά στη μείωση της LDL (κακής) χοληστερόλης που είναι υπεύθυνη για την πήξη του αίματος. Το εκχύλισμα βοηθά στην πρόληψη εγκεφαλικών και καρδιακών προσβολών. Προωθεί την παραγωγή της HDL (καλής) χοληστερόλης που αφαιρεί την πλάκα στις αρτηρίες και τους κρατά ελαστική. Αυτό μπορεί να μειώσει τους κινδύνους σας που πάσχουν από καρδιακές παθήσεις. Άτομα που υποφέρουν από υπέρταση, επίσης ωφεληθεί από την κατανάλωση εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, επειδή μειώνει την αρτηριακή πίεση.

 

Καρκίνος 4. Αγώνες

Εκχύλισμα πράσινου τσαγιού είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως EGCG, που σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζουν την ανάπτυξή τους χωρίς να βλάπτουν τους υγιείς ιστούς. Η κατανάλωση αυτού του εκχυλίσματος είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για ασθενείς που πάσχουν από μαστού, του πνεύμονα, του δέρματος, του ήπατος, της ουροδόχου κύστης, του παγκρέατος, του στομάχου ή του καρκίνου του προστάτη.


εκχύλισμα πράσινου τσαγιού

 

5. Αποτρέπει Φλεγμονή

Αρθριτικούς ασθενείς βρίσκουν ότι η κατανάλωση εκχύλισμα πράσινου τσαγιού μειώνει τον πόνο στις αρθρώσεις τους, επειδή εμποδίζει τη φλεγμονή η οποία με τη σειρά της μειώνει την φθορά των αρθρώσεων. Το εκχύλισμα επιβραδύνει επίσης τη διάσπαση του χόνδρου και παρέχει ανακούφιση σε ασθενείς που πάσχουν από αρθρίτιδα.

 

6. ελέγχει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Οι πολυφαινόλες που υπάρχουν στο εκχύλισμα πράσινου τσαγιού να μειώσει το ποσό της αμυλάσης που παράγεται από τον οργανισμό. Η αμυλάση είναι το ένζυμο που μετατρέπει το άμυλο σε ζάχαρη. Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και έτσι βοηθά στη διατήρηση διαβήτη υπό έλεγχο.

 

7. Ασθένεια Αποτρέπει ήπατος

Το πράσινο τσάι προστατεύει το συκώτι από τις τοξίνες και έτσι βοηθά στην πρόληψη της ηπατικής νόσου.

 

8. επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης

Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στο εκχύλισμα πράσινου τσαγιού είναι υπεύθυνες για την επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης του σώματος. Αυτό μπορεί να σας βοηθά να αναζητούν νεότερους.

 

9. Αγώνες Λοίμωξη

Εκχύλισμα πράσινου τσαγιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αντιβακτηριακές και αντιικές, και βοηθά το σώμα καταπολέμηση του αναπνευστικού και πεπτικού λοιμώξεις όπως η γρίπη και διάρροια.


Εκχύλισμα πράσινου τσαγιού μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αύξηση του ποσοστού του μεταβολισμού των υδατανθράκων, μείωση του στρες, τη θεραπεία των πονοκεφάλων, βελτιώνοντας την πέψη, την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής σας.