Οφέλη για την υγεία της ρουτίνης

Ρουτίνη είναι μια φυσική ουσία που βρέθηκαν σε πολλά φυτά και τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων μαύρο τσάι, φλούδες Μήλου, φαγόπυρο, κρεμμύδι, εσπεριδοειδή, και καπνό. Επίσης διαθέσιμα σε μορφή συμπληρώματος, ρουτίνη περιέχειΚερκετίνη(ένα αντιοξειδωτικό που φαίνεται να μειώνουν τη φλεγμονή και να προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία). Ρουτίνη μπορεί να βοηθήσει τη θεραπεία ορισμένων όρων υγείας, ενισχύοντας τα αιμοφόρα αγγεία.

Οφέλη για την υγεία της ρουτίνης

Μέχρι σήμερα, η έρευνα για τις επιπτώσεις στην υγεία των συμπληρωμάτων ρουτίνη είναι πολύ περιορισμένη και συχνά χρονολογημένο. Ωστόσο, ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι ρουτίνη μπορεί να προσφέρει ορισμένα οφέλη για την υγεία. Εδώκαι #39; s μια ματιά σε μερικά βασικά μελέτη ευρήματα:

1. χρόνια φλεβική ανεπάρκεια

Ρουτίνημπορεί να έχει κάποιο όφελος για τα άτομα με χρόνια φλεβική ανεπάρκεια, σύμφωνα με μια μικρή μελέτη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΜΙΝΕΡΒΑ Cardioangiologica το 2001. Χρόνια φλεβική ανεπάρκεια είναι μια κατάσταση στην οποία οι φλέβες δεν επιστρέφουν αποτελεσματικά το αίμα από τα πόδια προς την καρδιά, και συνδέεται με προβλήματα υγείας όπως η φλεβίτιδα, πρήξιμο αστραγάλων, και νυχτερινή κράμπες.


2. Κιρσοί στην εγκυμοσύνη

Rutoside (μια χημική ένωση που βρέθηκαν σε ρουτίνη) μπορεί να βοηθήσει τη θεραπεία κιρσών σε έγκυες γυναίκες, σύμφωνα με μια έκθεση του 2007 που δημοσιεύονται στη βάση δεδομένων Cochrane των συστηματικών σχόλια. Στην ανάλυσή τους τρεις προηγουμένως δημοσιευμένες κλινικές δοκιμές (συμπεριλαμβανομένων των συνολικά 159 γυναίκες), οι επιστήμονες καθορίζεται ότι rutoside φαίνεται να βοηθήσει να ανακουφίσει τα συμπτώματα των κιρσών σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Ωστόσο, το reviewand #39; s συγγραφείς Σημείωση ότι δεν υπάρχει αρκετά δεδομένα για να αξιολογήσει την ασφάλεια της χρήσης rutoside κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

3. αρθρίτιδα

Rutoside δείχνει υπόσχεση για τη θεραπεία της αρθρίτιδας, προτείνει μια μελέτη του 2008 από andamp έρευνας αρθρίτιδας? Θεραπεία. Σε δοκιμές σε ποντίκια, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι rutoside βοήθησε την καταπολέμηση της φλεγμονής και, στη συνέχεια, να μειώσει κλινικά συμπτώματα της αρθρίτιδας.

4. φλεγμονώδης νόσος του εντέρου

Προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι η ρουτίνη μπορεί να βοηθήσει τη θεραπεία της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου (όπως κολίτιδα). Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Life Sciences, δοκιμές σε αρουραίους αποκάλυψαν ότι rutoside μπορεί να συμβάλει στη μείωση παχέος ιστός ζημίες που προκαλούνται από κολίτιδα.

Προειδοποιήσεις

Ρουτίνη θεωρείται γενικά ασφαλής όταν καταναλώνεται σε ποσότητες βρίσκονται φυσικά σε τρόφιμα όπως τα εσπεριδοειδή, τα κρεμμύδια και τα μήλα. Ωστόσο, ρουτίνη συμπληρώματα μπορεί να προκαλέσει ορισμένες παρενέργειες, όπως κεφαλαλγία, εξανθήματα, και στομαχικές διαταραχές.

Συμπληρώματα havenand #39; t έχουν δοκιμαστεί για την ασφάλεια και οφείλεται στο γεγονός ότι τα συμπληρώματα διατροφής είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτη, το περιεχόμενο ορισμένων προϊόντων ενδέχεται να διαφέρουν από τι καθορίζεται στην ετικέτα του προϊόντος. Επίσης να θυμάστε ότι η ασφάλεια των συμπληρωμάτων σε έγκυες γυναίκες, θηλάζουσες μητέρες, τα παιδιά, και εκείνοι με ιατρικά προβλήματα ή που λαμβάνουν φάρμακα δεν έχει αποδειχθεί. Μπορείτε να πάρετε συμβουλές σχετικά με τη χρήση συμπληρωμάτων εδώ, αλλά αν youand #39; εκ νέου εξέταση της χρήσης των συμπληρωμάτων ρουτίνη, μιλάμε με πρωτοβάθμιας φροντίδας προμηθευτής σας πρώτα.