Πώς λειτουργεί το Baikal Skullcap;

Το κρανίο του Baikal (επιστημονική ονομασία Scutellaria baicalensis) είναι φυτό. Η ρίζα χρησιμοποιείται για να κάνει την ιατρική. Κοινές υποκαταστάσεις για το κρανίο του Baikal στην κινεζική ιατρική περιλαμβάνουν συναφή φυτά των οποίων τα επιστημονικά ονόματα είναι Scutellaria viscidula, Scutellaria amonea και Scutellaria ikoninikovii.

 

Το κρανίο του Baikal χρησιμοποιείται για τη θεραπεία λοιμώξεων του αναπνευστικού, του αλλεργικού και του πυρετού. Χρησιμοποιείται επίσης για λοιμώξεις από γαστρεντερικό (GI), καθώς και ηπατικά προβλήματα όπως η ιογενής ηπατίτιδα και ο ίκτερος.

 

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το κρανίο του Baikal για το HIV / AIDS, τις μολύνσεις των νεφρών, τη φλεγμονή της πυέλου και τις πληγές ή πρήξιμο. Χρησιμοποιείται επίσης για οστρακιά, κεφαλαλγία, ευερεθιστότητα, κόκκινα μάτια, ξεπλυμένο πρόσωπο, επιληπτικές κρίσεις, επιληψία, υστερία, νευρική ένταση και ανακούφιση από πικρή γεύση στο στόμα.


Baikal skullcap extract

 

Το δραστικό συστατικό στο κρανίο του Baikal, baicalin , χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το shung hua (ephedra) για τη θεραπεία λοιμώξεων της ανώτερης αναπνευστικής οδού. Σε συνδυασμό με άλλα βότανα, το κρανίο του Baikal χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής-υπερδραστηριότητας (ADHD), του καρκίνου του προστάτη, της πνευμονοπάθειας που ονομάζεται βρογχιολίτιδα, αρθρίτιδα και αιμορροΐδες.

 

Το κρανίο του Baikal εφαρμόζεται επίσης μερικές φορές στο δέρμα για ψωρίαση.

Πόσο δύσκολη είναι η δουλειά του   ;

Θεωρείται ότι οι δραστικές χημικές ουσίες στο κρανίο του Bajkal θα μπορούσαν να μειώσουν τη φλεγμονή, να σταματήσουν την ανάπτυξη του όγκου και να εμποδίσουν την αναπαραγωγή των κυττάρων του όγκου.