Πώς λειτουργεί το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιών;

Πώς λειτουργεί το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιών;

Σε αρκετές μελέτες, τα αντιοξειδωτικά που είναι γνωστά ως σύμπλοκα ολιγομερούς προανθοκυανιδίνης (OPCs) που βρίσκονται σε εκχύλισμα σπόρων σταφυλιών έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τα συμπτώματα που σχετίζονται με κιρσούς και χρόνια φλεβική ανεπάρκεια όπως πόνο και οίδημα.

Το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού μπορεί επίσης να συμβάλει στη μείωση του πρηξίματος μετά τη χειρουργική επέμβαση ή λόγω τραυματισμού καθιστώντας το δημοφιλές σε μερικούς αθλητές - και μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη. Η έρευνα που διεξάγεται σε δοκιμαστικούς σωλήνες υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να αποτρέψει την ανάπτυξη ορισμένων τύπων καρκίνου. Ωστόσο, αυτό δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί με επιτυχία στους ανθρώπους. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει την υψηλή αρτηριακή πίεση στα ζώα.

Grape Seed Extract

Πώς να χρησιμοποιήσετε εκχύλισμα σπόρων σταφυλιών;

Το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού προέρχεται από σταφύλια και μπορεί να αγοραστεί ως κάψουλες - συχνά σε συνδυασμό με φλαβονοειδή εσπεριδοειδών ως σκόνη για αθλητές που χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια της άσκησης ή ως υγρό και χρησιμοποιούνται ως σταγόνες. Δεν έχει καθοριστεί συνιστώμενη δόση, αν και οι κατασκευαστές προτείνουν ένα δισκίο των 100 mg ημερησίως ή σε υγρή μορφή 3 σταγόνες δύο φορές την ημέρα σε νερό πριν από το γεύμα. Ακολουθήστε τις οδηγίες της ετικέτας ή ακολουθήστε τις προδιαγραφές που απαιτούνται επαγγελματικά.