Πώς να πάρει λυκοπένιο;

Το λυκοπένιο είναι ένα από τα πιο διάσημα καροτενοειδή. Είναι γνωστό για το δόσιμο των ντοματών τους πλούσιες κόκκινες αποχρώσεις. Ένας ελεύθερος ριζοσπάστης μαχητής, λυκοπένιο είναι επίσης ένας βασικός παράγοντας όταν πρόκειται για την υγεία της καρδιάς.


Στους τομείς της έρευνας για τα τρόφιμα και τη φυτοθρεπτική ουσία, το λυκοπένιο ήταν ένα από τα καυτά θέματα τα τελευταία χρόνια. Αυτό το καροτενοειδές δίνει στις ντομάτες το απολαυστικό κόκκινο χρώμα τους και γίνεται το ισχυρό προστάτη της υγείας. Ένα από τα βασικά συστατικά της μεσογειακής δίαιτας, το λυκοπένιο είναι ιδιαίτερα επωφελές για την καρδιαγγειακή υγεία και την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.


Lycopene

Πώς να πάρετε το λυκοπένιο;

Το λυκοπένιο δεν παράγεται από το σώμα και πρέπει να αποκτάται από τρόφιμα όπως οι τομάτες. Το μαγείρεμα αυτών των τροφών αυξάνει σημαντικά τη βιοδιαθεσιμότητα του λυκοπενίου, διευκολύνοντας έτσι την απορρόφηση του σώματος. Εάν καταναλώσετε 100 γραμμάρια τοματοπολτού ανά ημέρα για να αυξήσετε τα επίπεδα λυκοπενίου σας ακούγεται δυσάρεστο, ωστόσο, τα συμπληρώματα είναι μια άλλη επιλογή.

Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη του Πανεπιστημίου του Cambridge, τα στοιχεία δείχνουν ότι εάν όλοι αυξήσουμε τα επίπεδα του λυκοπενίου στο αίμα σε αυτό του υψηλότερου 25 τοις εκατό του πληθυσμού, οι επιπτώσεις των καρδιακών παθήσεων και του εγκεφαλικού επεισοδίου θα πέσουν δραματικά.

Με τόσες νέες αποδείξεις για τις προληπτικές επιπτώσεις στην υγεία του και τις περαιτέρω μελέτες που διεξάγονται, το λυκοπένιο ζει σίγουρα στην κατάστασή του ως βασικού στοιχείου για να ζήσει μια μακρύτερη, υγιέστερη και χωρίς ασθένεια ζωή.