Συστατικά στο Ganoderma

Το μανιτάρι Reishi είναι ένα από τα παλαιότερα μανιτάρια που είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούνται ιατρικά από τον άνθρωπο. Είναι εξαιρετικά βραβευμένος ως σημαντικός τονωτικός στην κινεζική βοτανοθεραπεία, κατατάσσοντας κοντά στο ginseng για το ευρύ φάσμα των οφέλη για την υγεία. Συχνά αναφέρεται ως "το μανιτάρι της αθανασίας", έχει εκτιμηθεί ως βότανο μακροζωίας στους ασιατικούς πολιτισμούς για πάνω από 2.000 χρόνια.


Reishi Mushroom Extract

Συστατικά σε Ganoderma

Έτσι ακριβώς τι είναι το ganoderma που του δίνουν τόσα πολλά οφέλη για την υγεία; Οι επιστήμονες έχουν μάθει ότι ένα δραστικό συστατικό είναι τα πολυσακχαρίδια ganoderma , τα οποία περιέχουν βήτα γλυκάνη. Η βήτα γλυκάνη είναι γνωστή για την ικανότητά της να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα - στην πραγματικότητα είναι ένα από τα ισχυρότερα συμπληρώματα του ανοσοποιητικού συστήματος που υπάρχουν.

 

Ένα άλλο συστατικό στο ganoderma είναι τα τριτερπένια. Ο τύπος που βρίσκεται στο ganoderma είναι ένα ganoderic οξύ που έχει αποδειχθεί σε μελέτες για την ελάττωση των συμπτωμάτων των αλλεργιών σταματώντας την απελευθέρωση των ισταμινών. Μπορεί επίσης να βελτιώσει τη χρήση του οξυγόνου από το σώμα και να βοηθήσει καλύτερα τη λειτουργία του ήπατος.