Κονιάκ ρίζα και υγεία

Η αγορά πλημμυρίζεται με προϊόντα απώλειας βάρους και η ρίζα Konjac είναι ιαπωνική λαχανιάζα ρίζας που κάνει τους γύρους ως βοήθημα απώλειας βάρους.

Κονιάκ ρίζα και υγεία

Η ρίζα Konjac είναι μια πηγή διαλυτής ίνας που ονομάζεται glucomannan, η οποία βρίσκεται σε μια σειρά από προϊόντα απώλειας βάρους και την ουσία που υποτίθεται ότι θα σας βοηθήσει να ρίξετε λίρες. Δεν είναι καλά κατανοητό πώς λειτουργεί το konjac glucomannan , αλλά οι ερευνητές θεωρούν ότι λειτουργεί με απορρόφηση νερού στο στομάχι, σχηματίζοντας ένα παχύ, παχύρρευστο πήκτωμα, το οποίο καθυστερεί την πέψη για να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την αίσθηση ότι έχετε γεράσει περισσότερο. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της απορρόφησης υδατανθράκων, σύμφωνα με μελέτη του 1988 που δημοσιεύτηκε στο Gut.


konjac glucomannan


Το γλυκομαννάνη συμβάλλει επίσης στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, βοηθώντας στη διατήρηση της σταθερότητας και στην πρόληψη της αιφνίδιας γλυκόζης μετά το φαγητό. Η δράση πηκτωματοποίησης της ίνας μπορεί να είναι υπεύθυνη για τις επιδράσεις στη χοληστερίνη και στο σάκχαρο του αίματος, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2000 στο Diabetes Care. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η ίνα σε ρίζα konjac βοήθησε στη μείωση της χοληστερόλης καλύτερα από τις ίνες σε βρώμη ή ψύλλιο.