Φυσικά γλυκαντικά Stevia και Monk φρούτα

Η πρόσληψη ζάχαρης είναι σε υψηλό επίπεδο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε απάντηση αυτών των στατιστικών στοιχείων και των προειδοποιήσεων των επαγγελματιών του τομέα της ιατρικής, οι καταναλωτές αρχίζουν να αναζητούν άλλες εναλλακτικές ουσίες γλυκαντικών ουσιών. Τα τεχνητά γλυκαντικά δεν αποτελούν υγιέστερη εναλλακτική λύση στη μεταποιημένη ζάχαρη, επειδή αποτελούνται από χημικές ουσίες που έχουν το δικό τους σύνολο αρνητικών παρενεργειών. Αλλά τα φυσικά γλυκαντικά είναι πιο υγιεινά.


罗汉果5.jpg

 

Ολόκληρο το φύλλο Stevia

Αυτό εξάγεται από το φυτό Stevia rebaudiana. Τα περισσότερα stevia που θα βρείτε στο ράφι στο μπακάλικο σας είναι μια εξαιρετικά εκλεπτυσμένη έκδοση του εκχυλίσματος stevia . Θα θελήσετε να ψάξετε για σκούρα ολόκληρα φύλλα stevia για να βεβαιωθείτε ότι είναι στην πραγματικότητα ένα "φυσικό" γλυκαντικό. αποφεύγετε τις λευκές κόνεις που έχουν υποστεί επεξεργασία και ενδέχεται να περιέχουν πρόσθετα τροφίμων. Θυμηθείτε ότι ένα μικρό κομμάτι πηγαίνει πολύ μακριά όταν πρόκειται για stevia-έχει μια εξαιρετικά συμπυκνωμένη γλυκιά γεύση. Αν προσθέσετε πάρα πολλά stevia, μπορεί να δημιουργήσει μια πικρή γεύση.

Monk φρούτα

Τα φρούτα Monk καλλιεργούνται παραδοσιακά στην περιοχή της Νότιας Κίνας. Ονομάστηκε από βουδιστές μοναχούς που ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν τα φρούτα. Το γλυκαντικό φρούτων Monk χρησιμοποιείται ως φυσικό υποκατάστατο ζάχαρης για την γλύκανση τροφίμων και ποτών. Παρόλο που έχει πολύ γλυκιά γεύση, δεν αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Πρόκειται για ένα γλυκαντικό που είναι φιλικό προς τον διαβήτη και έχει χρησιμοποιηθεί σε όλο τον κόσμο εδώ και αιώνες.