Φυτεψτε Ένωση που βρίσκεται σε μπαχαρικά, βότανα αυξήσεις του εγκεφάλου συνδέσεις

Ερευνητές της Βραζιλίας από D'Or Ινστιτούτο Έρευνας και εκπαίδευσης (ύδωρ), Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο (UFRJ) και Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Bahia (UFBA) έχουν καταδείξει στο εργαστήριο ότι απιγενίνη, μια ουσία που βρίσκεται στον μαϊντανό, θυμάρι, χαμομήλι και κόκκινη πιπεριά, σχηματισμό νευρώνα και βελτιώνει τις συνδέσεις μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων.


Προηγούμενα πειράματα με ζώα είχε ήδη δείξει ότι οι ουσίες από την ίδια χημική ομάδα ως η απιγενίνη, γνωστά ως φλαβονοειδή, επηρεάζουν θετικά μνήμης και μάθησης. Πολλές μελέτες επισημάνω το δυναμικό του φλαβονοειδή να διατηρούν και να βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου. Ενώ η αποτελεσματικότητα των φλαβονοειδών για την υγεία του εγκεφάλου δεν είναι μια εντελώς καινούργια έννοια, η έρευνα αυτή είναι η πρώτη που δείχνει τα θετικά αποτελέσματα της απιγενίνη απευθείας σε ανθρώπινα κύτταρα και το πρώτο ξετυλίγοντας το μηχανισμό.Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι μόνο με την εφαρμογή απιγενίνη ανθρώπινων βλαστικών κυττάρων σε ένα πιάτο να γίνουν νευρώνες μετά από 25 ημέρες--ένα αποτέλεσμα που δεν θα δείτε χωρίς την ουσία. Επιπλέον, οι νευρώνες που σχηματίστηκαν κατασκευάζονται ισχυρότερη και εξελιγμένα συνδέσεις μεταξύ τους μετά από επεξεργασία με αυτό το φυσικό υλικό.


«Ισχυρές συνδέσεις μεταξύ των νευρώνων είναι ζωτικής σημασίας για την καλή εγκεφαλική λειτουργία, παγίωση της μνήμης και μάθησης,», λέει ο νευροεπιστήμονας από το ύδωρ και UFRJ Stevens Rehen, ηγέτης συγγραφέα του χαρτιού δημοσιευθεί στην πρόοδο στην αναγεννητική βιολογία.


Η ερευνητική ομάδα που διεξήγαγε Rehen απέδειξε ότι απιγενίνη λειτουργεί μέσω σύνδεσης με υποδοχείς των οιστρογόνων, που επηρεάζουν την ανάπτυξη, ωρίμανση, λειτουργία και πλαστικότητα του νευρικού συστήματος. Αυτή η ομάδα ορμόνες είναι γνωστό να καθυστερήσει την έναρξη των ψυχιατρικών και νευροεκφυλιστικές διαταραχές όπως η σχιζοφρένεια, κατάθλιψη, το Αλτσχάιμερ και της νόσου του Πάρκινσον. Ωστόσο, η χρήση των οιστρογόνων που βασίζεται θεραπείες περιορίζεται από τον αυξημένο κίνδυνο των οιστρογόνο-εξαρτώμενων όγκων και καρδιαγγειακά προβλήματα.


Οι ερευνητές πιστεύουν απιγενίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια εναλλακτική προσέγγιση στις μελλοντικές επεξεργασίες για νευροεκφυλιστικές ασθένειες καθώς και όπως και στρατηγικές νευρωνική διαφοροποίηση στο εργαστήριο.


«Δείχνουμε μια νέα διαδρομή για νέες μελέτες με αυτήν την ουσία,» επισημαίνει Rehen. «Επιπλέον, φλαβονοειδή υπάρχουν σε υψηλά ποσά σε μερικά τρόφιμα και μπορούμε να υποθέσουμε ότι μια διατροφή πλούσια σε φλαβονοειδή μπορεί να επηρεάζει τη διαμόρφωση των νευρώνων και τον τρόπο που επικοινωνούν εντός του εγκεφάλου.»