Κόκκινο Τριφύλλι Χρήσεις

Κόκκινο Τριφύλλι Χρήσεις

1. Οι ισοφλαβόνες που περιέχονται στο βότανο μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της HDL χοληστερόλης (το καλό είδος).

2. Αυτό χρησιμοποιείται συχνά σε παιδιά που έχουν επίμονο, κακό βήχα.

3. Η ροή του αίματος φαίνεται να ενισχύεται από αυτό το βότανο, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη θρόμβων αίματος και να πετάξει το αίμα.

4. Μελέτες διαπίστωσαν ότι όταν το βότανο λαμβάνεται από τις γυναίκες της εμμηνόπαυσης, διαπιστώνεται ότι ωφελεί την αρτηριακή δύναμη και την ευελιξία του σώματος.

5. Η χρήση του για να βοηθήσει στην επιβράδυνση του καρκίνου έχει μακρά ιστορία και οι μελέτες δείχνουν ενθαρρυντικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του βοτάνου ως συμπληρωματική θεραπεία του καρκίνου. Παρόλο που, λόγω των ιδιοτήτων που μοιάζουν με οιστρογόνα, το κόκκινο τριφύλλι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται έναντι του καρκίνου του μαστού.

6. Αλοιφές που παρασκευάζονται από το βότανο μπορούν να τριφτούν στο δέρμα σας για να ανακουφίσουν τη φλεγμονή, τα δερματικά εξανθήματα και τους ερεθισμούς.


Red Clover

Το κόκκινο τριφύλλι θεωρείται καλή πηγή πολλών θρεπτικών ουσιών:

Μια πηγή πολλών πολύτιμων θρεπτικών ουσιών όπως το ασβέστιο, το χρώμιο, το μαγνήσιο, η νιασίνη, ο φώσφορος, το κάλιο, η θειαμίνη και η βιταμίνη C. Θεωρείται επίσης μια από τις πλουσιότερες πηγές ισοφλαβονών.

Αρκετές μελέτες ενός ιδιόκτητου εκχυλίσματος των ισοφλαβονών υποδεικνύουν ότι μπορεί να μειώσει σημαντικά τις θερμές λάμψεις στις γυναίκες της εμμηνόπαυσης. Επίσης, η εμμηνόπαυση αυξάνει τον κίνδυνο μιας γυναίκας για ανάπτυξη οστεοπόρωσης και μερικές μελέτες υποδεικνύουν ότι ένα ιδιόκτητο εκχύλισμα ισοφλαβονών κόκκινου τριφυλλιού μπορεί να επιβραδύνει την οστική απώλεια και ακόμη και να ενισχύσει την οστική πυκνότητα στις προ και εμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Η οιστρογονική επίδραση αυτών των ισοφλαβονών μπορεί να εμπλέκεται και το κόκκινο τριφύλλι μπορεί επίσης να έχει άμεσο αποτέλεσμα εμποδίζοντας την διάσπαση του υπάρχοντος οστού.