Η Επιστήμη πίσω από Λυκίσκος «Οφέλη για την υγεία

Εδώ είναι μια ματιά σε μερικά συμπεράσματα από τα διαθέσιμα έρευνα σχετικά με τα οφέλη για την υγεία του λυκίσκου »:

1. εμμηνόπαυση

Έρευνα δοκιμαστικό σωλήνα δείχνει ότι 8-prenylnaringenin (μια ουσία που βρίσκεται στον τομέα του λυκίσκου) μπορούν να ενεργούν ως φυτοοιστρογόνα (μια φυσική χημική ουσία που είναι γνωστό ότι μιμούνται τη δράση των οιστρογόνων). Δεδομένου ότι τα επίπεδα των οιστρογόνων που είναι γνωστό ότι μειώνεται κατά την εμμηνόπαυση, μερικές γυναίκες λαμβάνουν λυκίσκο, προκειμένου να απαλύνει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Πράγματι, μια μελέτη του 2006 από το περιοδικό Maturitas διαπίστωσε ότι η καθημερινή πρόσληψη του λυκίσκου βοήθησε στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης (όπως εξάψεις). Στη μελέτη συμμετείχαν 67 γυναίκες στην εμμηνόπαυση? θεραπεία διήρκεσε 12 εβδομάδες.

2. Αϋπνία

Σύζευξη εκχύλισμα λυκίσκου λουλούδι με βαλεριάνα μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας, σύμφωνα με μια ανασκόπηση του 2010 έρευνα που δημοσιεύτηκε στην αυστραλιανή οικογένεια Ιατρού. Η αναθεώρηση περιλάμβανε 16 προηγουμένως δημοσιευμένες μελέτες, 12 από τα οποία διαπιστώθηκε ότι η χρήση των βαλεριάνα μόνη της ή σε συνδυασμό με λυκίσκο βοήθησε να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου και μειώνεται το ποσό του χρόνου που χρειάζεται για να αποκοιμηθεί.

Χρησιμοποιείται ως πικρικό μέσο σε μπίρες, εκχύλισμα λυκίσκου πιστεύεται να παραδώσει κατασταλτικές επιδράσεις.


εκχύλισμα λυκίσκου λουλούδια

Περισσότερη έρευνα για τα οφέλη υγείας του λυκίσκου

Σύμφωνα με τα ευρήματα από τις δοκιμές σε ζώα και σε κύτταρα σε καλλιέργεια, λυκίσκο δείχνουν υπόσχεση ως ένα φυσικό μέσο για την πρόληψη του καρκίνου, θεραπεία του διαβήτη, και μειώνοντας τον κίνδυνο παχυσαρκίας. Ωστόσο, αυτά τα ευρήματα δεν έχουν ακόμη διερευνηθεί σε κλινικές δοκιμές.

προειδοποιήσεις

Λίγα είναι γνωστά για την ασφάλεια της μακροχρόνιας χρήσης του λυκίσκου. Ωστόσο, οι άνθρωποι με συνθήκες ορμόνη ευαίσθητα (όπως ορισμένες μορφές καρκίνου του μαστού) μπορεί να χρειαστεί για την αποφυγή του λυκίσκου που περιέχει συμπληρώματα (λόγω οιστρογόνο δραστικότητα που μοιάζει λυκίσκο »).

Συμπληρώματα δεν έχουν ελεγχθεί για την ασφάλεια και λόγω του γεγονότος ότι τα συμπληρώματα διατροφής είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτη, το περιεχόμενο ορισμένων προϊόντων μπορεί να διαφέρουν από αυτά που αναγράφονται στην ετικέτα του προϊόντος. Επίσης, να έχετε κατά νου ότι η ασφάλεια των συμπληρωμάτων σε έγκυες γυναίκες, θηλάζουσες μητέρες, τα παιδιά και τα άτομα με ιατρικές παθήσεις ή που λαμβάνουν φάρμακα δεν έχει τεκμηριωθεί. Μπορείτε να πάρετε περισσότερες συμβουλές σχετικά με τη χρήση συμπληρωμάτων εδώ.