Θυμάρι Οφέλη για τα μαλλιά

Το θυμάρι είναι γνωστό για τα οφέλη για τα μαλλιά του από αιώνες. Το αιθέριο έλαιο θυμάρι ενθαρρύνει την ανάπτυξη των μαλλιών καθώς καταπολεμά διάφορα προβλήματα μαλλιών.

 

Διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών:

Η παροχή θρεπτικών ουσιών στα θυλάκια των τριχών είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των τριχών. Το εκχύλισμα θυμαριού μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής. Το τρίψιμο ενός μείγματος ελαίων με θυμάρι ή θυμαρίσιο αιθέριο έλαιο διευκολύνει την παροχή θρεπτικών συστατικών στο τριχωτό της κεφαλής και ενθαρρύνει την ανάπτυξη των μαλλιών εκτός από την αύξηση της υγιεινής και της λαμπερότητάς της.


Thyme Extract Benefits

 

Θεραπεία αραίωση μαλλιών:

Εάν αντιμετωπίζετε αραίωση μαλλιών ή απώλεια μαλλιών, το αιθέριο έλαιο θυμάρι είναι μια μεγάλη θεραπεία. Η χρήση του θυμαριού για τα μαλλιά είτε από μόνη της είτε με άλλα συστατικά μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας παχιά και λαμπερά καθώς και την καταπολέμηση της τριχόπτωσης.

 

Θεραπεία της πιτυρίδας:

Λόγω των αντιβακτηριδιακών ιδιοτήτων του, το αιθέριο έλαιο θυμαριού μπορεί να καθαρίσει τη βρωμιά από ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής και είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία της πιτυρίδας. Αυτό το βότανο χρησιμοποιείται συχνά ως συστατικό σε σαμπουάν, κλιματιστικά και θεραπείες του τριχωτού της κεφαλής.

 

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι θυμάρι, οι δύο κύριες ποικιλίες είναι το κόκκινο θυμάρι και το λευκό θυμάρι. Η υπερβολική χρήση του κόκκινου θυμαριού για τα μαλλιά μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος. ενδείκνυται η χρήση λευκού θυμαριού σε μείγματα μαλλιών.