Δύο κύριοι τύποι Ginseng

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι ginseng: ασιατικό ή κορεατικό ginseng (Panax ginseng) και αμερικανικό ginseng (Panax quinquefolius). Μελέτες έχουν βρει ότι οι διαφορετικοί τύποι έχουν διαφορετικά οφέλη. Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, το αμερικανικό ginseng θεωρείται λιγότερο διεγερτικό από την ασιατική ποικιλία. Αν και πολλά άλλα βότανα ονομάζονται ginseng - όπως το eleuthero, ή το σιβηρικό ginseng - δεν περιέχουν το ενεργό συστατικό των ginsenosides. Ωστόσο, κορεατικό κόκκινο Ginseng είναι λυπηρό να είναι το καλύτερο ginseng στον κόσμο.


ginsenoside


Οι δραστικές ενώσεις που βρίσκονται στη ρίζα ονομάζονται ginsenoside s, κατηγορία στεροειδών γλυκοσίδων και σαπωνίνες τριτερπενίου που βρίσκονται αποκλειστικά στο φυτό. Το Ginseng θεωρείται προσαρμογόνο, ένας μεταβολικός ρυθμιστής που αυξάνει την ικανότητα ενός οργανισμού να προσαρμόζεται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες και να αποφεύγεται η βλάβη. Οι έρευνες δείχνουν ότι μπορεί επίσης να μειώσουν τη χοληστερόλη και να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου, καθώς και να διευκολύνουν τις καυτές παλμούς στις γυναίκες της εμμηνόπαυσης και να εξομαλύνουν την εμμηνόρροια σε άλλους.


Το Ginseng θεωρείται ένα τονωτικό ή προσαρμογόνο βότανο που έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία μιας εκπληκτικής ποικιλίας παθήσεων, από τη νόσο του Αλτσχάιμερ έως τον διαβήτη έως την ουρική αρθρίτιδα, αλλά είναι περισσότερο γνωστό ως διεγερτικό, τονωτικό και αφροδισιακό. Λέγεται ότι βελτιώνει τη μνήμη, αυξάνει την ενέργεια, καταπολεμά την κόπωση, αποκαθιστά και προάγει τη ζωτικότητα, αποτρέπει την ασθένεια και τους πονοκεφάλους, ενισχύει το σώμα και αποτρέπει τις μολύνσεις. Το Ginseng χρησιμοποιείται επίσης για στομαχικές διαταραχές, διάρροια, βήχα, υπερβολική εφίδρωση, ανικανότητα και συχνή ούρηση. Επειδή ηρεμεί το πνεύμα και συσσωρεύει ενέργεια. αυξάνει την αντοχή στο στρες και τη γήρανση.