Βαλεριάνα Root Extract Οφέλη για τον άνθρωπο

Εκχύλισμα ρίζας Valerian εξάγεται από το φυτό valeriana officinalis, η χρήση ρίζας βαλεριάνας χρονολογείται από την εποχή της Αρχαίας Ελλάδας. Τα έγγραφα του 16ου αιώνα σημειώνουν έναν προσκυνητή που συνταγογραφεί τον βαλεριανό σε μια άρρωστη γυναίκα. Το κύριο δραστικό συστατικό, βαλερενικό οξύ, εκχυλίστηκε το 1891, όπως αναφέρεται στην American Journal of Pharmacology.


Valerian Root Extract

Εκχύλισμα ρίζας βαλεριάνας για ποιότητα ύπνου

Οι περισσότεροι άνθρωποι που υποφέρουν από προβλήματα που σχετίζονται με τον ύπνο έχουν πρόβλημα να κοιμηθούν και / ή να παραμείνουν κοιμισμένοι. Το συμπληρωματικό βαλεριάνο μπορεί να μειώσει την λανθάνουσα κατάσταση του ύπνου, τον χρόνο που χρειάζεται για να κοιμηθεί, αυξάνοντας την αδενοσίνη, έναν νευροδιαβιβαστή που προκαλεί υπνηλία. Η ρίζα της βαλεριάνας τροποποίησε επίσης το GABA , έναν νευροδιαβιβαστή που προκαλεί συναισθήματα χαλάρωσης και καταπραϋντικότητας. Αυτά τα αποτελέσματα δρουν συνεργικά για να βοηθήσουν να προκαλέσουν συναισθήματα ηρεμίας και χαλάρωσης. Επιπλέον, δύο από τις φλαβόνες που βρίσκονται στη ρίζα του βαλεριάνα, τη μεθυλαπιγενίνη και την hesperidin, δρουν συνεργικά με το βαλερενικό οξύ για να προκαλέσουν χαλάρωση και να βελτιώσουν τον ύπνο. Το όφελος της αύξησης της αδενοσίνης και της GABA έναντι της ρύθμισης προς τα άνω είναι ότι η ρίζα του βαλεριάνα είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει κόπωση κατά τη διάρκεια της ημέρας σε σύγκριση με συμπληρώματα που αυξάνουν την παραγωγή αυτών των νευροδιαβιβαστών. Με απλά λόγια, ο βαλεριανός μπορεί να βοηθήσει στον ύπνο και να κοιμάται αντί να αναγκάσει τον ύπνο.

Εκχύλισμα ρίζας βαλεριάνας ως νοοτροπικό συμπλήρωμα

Τα νοοτροπικά οφέλη της ρίζας βαλεριάνας βρίσκονται στη διαμόρφωση της GABA και της δραστηριότητας του γλουταμινικού. Το γλουταμικό και το GABA διεγείρουν υποδοχείς ΝΜϋΑ και ΑΜΡΑ, οι οποίοι παίζουν σημαντικούς ρόλους στη γνωστική λειτουργία, ιδιαίτερα μακροχρόνια ενίσχυση. Το βαλερενικό οξύ έχει μια συνάφεια για έναν συγκεκριμένο υποδοχέα γλουταμικού που έχει αγχολυτικά αποτελέσματα, γνωστά ως υποδοχείς mGluR της ομάδας Ι. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να υπάρξει ενισχυμένη γνωστική λειτουργία με τη συμπλήρωση ρίζας βαλεριάνας.