Ποιες είναι οι ιδιότητες του εκχυλίσματος κανέλας;

Η κόνις της κανέλας είναι πλούσια σε κινναμαλδεΰδη, οξικό κινναμυλεστέρα και κινναμυλική αλκοόλη, ουσίες που δίνουν στην κανέλα τις θεραπευτικές του ιδιότητες και την έντονη γεύση και οσμή της.

Διατροφικά, είναι λίγο λείπει, καθώς δεν περιέχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα, αλλά αυτό αποτελείται από την τεράστια ποσότητα αντιοξειδωτικών. Μια μελέτη με είκοσι έξι διαφορετικά βότανα και μπαχαρικά κατέταξε την κανέλα δεύτερη μεγαλύτερη στα αντιοξειδωτικά, ακόμη υψηλότερη από το σκόρδο ή την ρίγανη! Αυτό είναι σημαντικό καθώς το οξειδωτικό στρες στο σώμα συχνά συνδέεται με ασθένειες, διαβήτη και φλεγμονή, οι περισσότερες από τις οποίες συμβάλλουν στην αποθήκευση λίπους στο σώμα.

Cinnamon

Το εκχύλισμα κανέλας βοηθά επίσης στην πέψη σε κάθε βήμα της διαδικασίας. Πρώτον, ενεργεί σε ένζυμα που βοηθούν στην επιβράδυνση της πέψης των υδατανθράκων. Αυτό είναι καλό για τα σώματά μας, καθώς στη συνέχεια νιώθουμε κορεσμένα περισσότερο και απορροφούμε καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά.

Το εκχύλισμα κανέλας μειώνει επίσης την αιχμή του μετά το γεύμα σάκχαρο του αίματος μειώνοντας την ποσότητα ζάχαρης που εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος.

Το εκχύλισμα κανέλας μιμείται την ινσουλίνη και βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, καθιστώντας καλύτερη τη μεταφορά των κυττάρων και απορρόφηση της γλυκόζης, τραβώντας περισσότερη ενέργεια από το φαγητό μας και εξασφαλίζοντας ότι λιγότερα από αυτά μετατρέπονται σε λίπος. Μια μελέτη βρήκε αυτά τα αποτελέσματα της κανέλας για δώδεκα ώρες! Έτσι, χρειάζεστε μόνο μια μικρή ημερήσια δόση κανέλας για απώλεια βάρους.

Όλες αυτές οι ιδιότητες της κανέλας την καθιστούν ένα ισχυρό φάρμακο για διαβητικούς, προ-διαβητικούς ή οποιονδήποτε με αντίσταση στην ινσουλίνη ή / και ευαισθησία στην ινσουλίνη. Έτσι, ενώ ο καθένας μπορεί (και σαφώς πρέπει) να το έχει καθημερινά, οι διαβητικοί θα πρέπει να κάνουν λόγο για να συμπεριληφθούν στη δίαιτά τους.