Τι είναι το εκχύλισμα σκόρδου;

Το σκόρδο έχει αναγνωριστεί εδώ και αιώνες ως ένα από τα πιο ισχυρά τρόφιμα για την προστασία της υγείας του σώματος. Το σκόρδο έχει ιστορικό υπεράσπισης από καρδιαγγειακές παθήσεις, τοξικότητα, καρκίνο και γήρανση. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, θεωρήθηκε ότι όλες οι ιδιότητες του σκόρδου ήταν πλήρως κατανοητές, αλλά στη συνέχεια εκχύλισμα σκόρδου.


大蒜3.jpg

Τι είναι το εκχύλισμα σκόρδου;

Το εκχύλισμα σκόνης σε ηλικία δημιουργείται με την εξαγωγή της ουσίας από το σκόρδο και στη συνέχεια με τη γήρανση για περίπου 20 μήνες. Αυτή η διαδικασία βοηθά στην αύξηση της δραστικότητας του σκόρδου, αυξάνοντας τα επίπεδα αντιοξειδωτικών του. Η διαδικασία για την παρασκευή AGE μεταβάλλει επίσης τις ενώσεις στο σκόρδο, συγκεκριμένα την οξειδωτική αλιλκίνη, η οποία δίνει στο σκόρδο την έντονη μυρωδιά και γεύση. Η σταθεροποίηση της οξειδωτικής αλισίνης καθιστά την AGE μια τέλεια εναλλακτική λύση για τους ανθρώπους που θέλουν τα οφέλη για την υγεία του σκόρδου, αλλά δεν μπορούν να αντέξουν τη γεύση ή την οσμή.


Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι επαγγελματίες υγείας προτιμούν την AGE έναντι του τακτικού σκόρδου είναι επειδή, όταν το σκόρδο παλαιωθεί, περιέχει υδατοδιαλυτές ουσίες, οι οποίες το καθιστούν πιο απορροφητικό. Αυτό σημαίνει ότι τα αντιοξειδωτικά μέσα στο AGE μπαίνουν ταχύτερα στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτές οι υδατοδιαλυτές ενώσεις, θειικού χαρακτήρα, θεωρούνται ο λόγος πίσω από όλα τα οφέλη της AGE για την υγεία.