Τι είναι η βήτα-καροτίνη;

Η βήτα-καροτίνη είναι μια ένωση που βρίσκεται φυσικά σε πολλά τρόφιμα και διατίθεται σε διαιτητικές μορφή συμπληρώματος. Είναι χαρακτηριστεί ως καροτενοειδές, η οποία είναι ένας τύπος χρωστικής που βοηθά δίνουν πολλά φρούτα και λαχανικά το χρώμα τους. Λέγεται ότι η αύξηση της πρόσληψης σας βήτα-καροτίνη μπορεί να προστατεύσει από μια σειρά από θέματα υγείας.

 

Βήτα-καροτίνη και βιταμίνη Α

Όταν καταναλώνεται, το β-καροτένιο μετατρέπεται από το σώμα σας σε βιταμίνη Α (μια θρεπτική ουσία που εμπλέκονται σε διαδικασίες όπως η διαμόρφωση και διατήρηση υγιούς δέρματος και των δοντιών, καθώς και στην προώθηση της καλής όρασης).

β-καροτίνη μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως αντιοξειδωτικό

β-καροτένιο είναι ο πιο κοινός τύπος των προ-βιταμίνη Α, η οποία είναι η μορφή της βιταμίνης Α που προέρχονται από φυτικά τρόφιμα με βάση. Προσχηματισμένα βιταμίνη Α, εν τω μεταξύ, βρίσκεται σε ζωικά προϊόντα όπως το κρέας, το ψάρι, τα πουλερικά και τα γαλακτοκομικά τρόφιμα.


Χρήσεις για βήτα-καροτίνη

Η βήτα-καροτίνη λέγεται για να βοηθήσει στη θεραπεία ή την πρόληψη από τα ακόλουθα προβλήματα υγείας:

Την ηλικία εκφύλιση της ωχράς κηλίδας

Η ασθένεια Αλτσχάϊμερ

άσθμα

καταρράκτη

κατάθλιψη

πονοκέφαλο

καούρα

καρδιακή ασθένεια

υψηλή πίεση του αίματος

Νόσου του Parkinson

ψωρίαση

ρευματοειδής αρθρίτιδα

Επιπλέον, η βήτα καροτίνη είναι δήθεν για την καταπολέμηση του καρκίνου, αυξάνει τη γονιμότητα, και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.