Τι είναι το συνένζυμο Q10 (Ubiquinone);

Ubiquinone είναι μια βιταμίνη-όπως ουσία που γίνεται φυσικά στο σώμα. Ubiquinone είναι επίσης γνωστή ως συνένζυμο Q-10, Coenzima, Ubidcarenone και Ubiquinol.


Ubiquinone έχει χρησιμοποιηθεί στην εναλλακτική ιατρική ως πιθανή αποτελεσματική βοήθεια στη θεραπεία συνένζυμο Q10 ανεπάρκεια, ή τη μείωση των συμπτωμάτων του μιτοχονδριακών διαταραχών (συνθήκες που επηρεάζουν την παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα του σώματος).

 

Το συνένζυμο Q-10 είναι επίσης πιθανόν αποτελεσματικό στην πρόληψη πονοκεφάλων ημικρανίας, μείωση της αρτηριακής πίεσης, αποτρέποντας μια δεύτερη καρδιακή προσβολή, ή την επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου του Πάρκινσον νωρίς. Ubiquinone είναι επίσης πιθανόν αποτελεσματική στη βελτίωση των συμπτωμάτων σε άτομα με συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, νεύρο προβλήματα που προκαλούνται από το διαβήτη, τη νόσο του Huntington, η μυϊκή δυστροφία, ή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (σχετιζόμενη με την ηλικία απώλεια της όρασης).Ubiquinone έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της νόσου του Alzheimer, η υψηλή χοληστερόλη, ή πλάγια μυατροφική σκλήρυνση (νόσος του Lou Gehrig). Ωστόσο, η έρευνα έχει δείξει ότι η ουβικινόνη δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική στη θεραπεία αυτών των καταστάσεων.

 

Η έρευνα έχει επίσης δείξει ότι η ουβικινόνη δεν είναι πιθανό να είναι αποτελεσματικό στην αύξηση της αθλητικής απόδοσης.

 

Άλλες χρήσεις δεν έχει αποδειχθεί με την έρευνα έχουν συμπεριλάβει τη θεραπεία του άσθματος, της ΧΑΠ, ο καρκίνος, ο διαβήτης, ορισμένα καρδιακά προβλήματα, ινομυαλγία, ηπατίτιδα C, προβλήματα στα νεφρά, υψηλή πίεση του αίματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μυϊκά προβλήματα που προκαλούνται από τη λήψη "στατίνη" φάρμακο χοληστερόλης, και άλλες συνθήκες.

 

Ubiquinone πωλείται συχνά ως φυτικό συμπλήρωμα. Δεν υπάρχουν νομοθετικά πρότυπα κατασκευής στη θέση του για πολλά φυτικά συστατικά και κάποιοι στο εμπόριο συμπληρώματα έχουν βρεθεί να έχουν μολυνθεί με τοξικά μέταλλα ή άλλα φάρμακα. Φυτικά συμπληρώματα / υγεία θα πρέπει να αγοραστεί από μια αξιόπιστη πηγή για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μόλυνσης.