Τι είναι το Ginseng;

Panax ginseng είναι ένα φυτό που φυτρώνει στην Κορέα, βορειοανατολική Κίνα, και πολύ ανατολική Σιβηρία. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη ρίζα για να κάνουμε την ιατρική. Μην συγχέετε Panax ginseng με αμερικανικό ginseng, Siberian ginseng ή Panax pseudoginseng. Δείτε τις ξεχωριστές λίστες για την αμερικανική Ginseng, Ashwaganda, Μπλε Cohosh, Canaigre, Codonopsis, Panax Pseudoginseng και Siberian Ginseng.

 

Ginseng λαμβάνεται από το στόμα για τη βελτίωση της σκέψης, συγκέντρωσης, μνήμης, της νόσου του Alzheimer, της αποδοτικότητας της εργασίας, σωματική αντοχή, πρόληψη της βλάβης των μυών από την άσκηση, και την αθλητική αντοχή.

 

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ginseng για να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν το άγχος και ως γενικό τονωτικό για τη βελτίωση της ευημερίας. Μερικές φορές αποκαλούν Panax Ginseng ένα "προσαρμογόνο», όταν χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο.

 


Panax ginseng χρησιμοποιείται επίσης για την κατάθλιψη, το άγχος, γενική κόπωση και σύνδρομο χρόνιας κόπωσης (CFS), πολλαπλή σκλήρυνση, για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, και ειδικότερα για την καταπολέμηση μολύνσεων σε ένα πνευμονική νόσο που ονομάζεται κυστική ίνωση. Αυτές οι λοιμώξεις προκαλούνται από ένα βακτήριο που ονομάζεται Pseudomonas.

 

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν Panax ginseng για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού και την πρόληψη του καρκίνου των ωοθηκών, καρκίνο του ήπατος, καρκίνο του πνεύμονα, και καρκίνο του δέρματος.

 

Άλλες χρήσεις περιλαμβάνουν τη θεραπεία της αναιμίας, της χρόνιας βρογχίτιδας, της γρίπης των χοίρων, προδιαβήτη και διαβήτη, φλεγμονή του στομάχου επένδυση (γαστρίτιδα), πυρετό, πονοκέφαλο, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), HIV / AIDS, προβλήματα γονιμότητας και σεξουαλική δυσλειτουργία στους άνδρες, για την αύξηση της σεξουαλικής διέγερσης στις γυναίκες, και το άσθμα.

 

Panax σκόνη ginseng χρησιμοποιείται επίσης για αιμορραγικές διαταραχές, απώλεια της όρεξης, ο εμετός, εντερικά προβλήματα, πέτρες στη χολή, κακή αναπνοή, ινομυαλγία, διαταραχές του ύπνου (αϋπνία), πόνο νεύρων, πόνος στις αρθρώσεις, ζάλη, κεφαλαλγία, απώλεια ακοής, σπασμοί, διαταραχές της κύησης και τον τοκετό, εξάψεις λόγω εμμηνόπαυσης, κοινό κρυολόγημα και γρίπη, καρδιακή ανεπάρκεια, υψηλή αρτηριακή πίεση, την ποιότητα ζωής, ζαρωμένο δέρμα, και να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης.

 

Μερικοί άνδρες εφαρμόζουν Panax ginseng στο δέρμα του πέους, ως μέρος μιας πολλαπλής συστατικό προϊόν για τη θεραπεία της πρόωρης οργασμό (πρόωρη εκσπερμάτωση).

 

Στη μεταποίηση, Panax εκχύλισμα ginseng με ginsenosides χρησιμοποιείται για να κάνει σαπούνια, καλλυντικά, και ως αρωματική ουσία σε ποτά.