Τι είναι τα γκότζι μπέρι;

Goji ή wolfberry, χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική και στην προετοιμασία του φαγητού στην Κίνα. Ο χυμός των μεταλλαγμένων καρκινικών κύτταρων και τα μούρα ίδιοι πωλούνται για διάφορα οφέλη για την υγεία που προσφέρει. Wolfberry αυτή ουσιαστικά χωρίζεται σε δύο επιμέρους είδη, τα οποία είναι γνωστά ως Lycium barbarum και Lycium chinense, τόσο που ανήκει στην οικογένεια Solanaceae. Wolfberry θεωρείται να είναι εγγενές στην Κίνα και επίσης αναπτύσσεται στις θερμότερες περιοχές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, Βόρεια Αμερική, τη λεκάνη της Μεσογείου, Κεντρική Ασία και νοτιοδυτική Ασία. Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας του Wolfberry στον κόσμο.

Goji χρησιμοποιείται όχι μόνο ως τρόφιμα και φάρμακα στην Κίνα, αλλά και σε άλλες ασιατικές χώρες όπως η Κορέα, η Ιαπωνία και Βιετνάμ. Ολόκληρο το φυτό, όπως τα μούρα, φύλλα, ρίζες και φλοιό της ρίζας έχουν χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς. Στην παραδοσιακή ιατρική, μούρα goji χρησιμοποιήθηκαν για να θεραπεύσει ασθένειες του ήπατος, υπογονιμότητα, κοιλιακό άλγος, ξηρό βήχα, κόπωση και πονοκεφάλους. Θεωρήθηκε ως τονωτικό που η αύξηση της μακροζωίας.

Θρεπτική αξία των γκότζι μπέρι

Αποξηραμένες goji μούρα περιέχουν θερμίδες, υδατάνθρακες, λιπαρά, φυτικές ίνες, ζάχαρη και πρωτεΐνες. Τα ορυκτά και βιταμίνες βρέθηκαν σε μούρα goji περιλαμβάνουν νάτριο, κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο, βιταμίνη C, καροτίνη, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, λουτεΐνη, λυκοπένιο, ζεαξανθίνη, πολυσακχαρίτες, βηταΐνη, και πεπτιδογλυκάνες.


Οφέλη για την υγεία τουΕκχύλισμα goji μούρα?

Ο έλεγχος του διαβήτη

Ο διαβήτης έχει αναδειχθεί ως μία από τις σημαντικές ασθένειες στον κόσμο στη σύγχρονη εποχή. Τον έλεγχο ή την πρόληψη του διαβήτη είναι απολύτως απαραίτητη, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη αρκετών άλλων ασθενειών όπως παχυσαρκία, καρδιοπάθεια, καρδιαγγειακή νόσο, εγκεφαλικό επεισόδιο και οφθαλμικών παθήσεων. Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη υγείας της κατανάλωσης μούρα goji είναι ότι μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του διαβήτη. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι τα εκχυλίσματα φρούτων μούρα goji διαθέτουν σημαντική υπογλυκαιμικές ιδιότητες. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι χρησιμοποιώντας goji μούρα για τον έλεγχο του διαβήτη θα αποφέρει καμία αρνητικές παρενέργειες.


Τον έλεγχο της χοληστερόλης

Η χοληστερόλη είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για την ανάπτυξη καρδιακής νόσου και καρδιαγγειακή νόσο. Χοληστερόλη αποτελεί πλάκα-όπως δομές στο εσωτερικό του αιμοφόρα αγγεία και αρτηρίες που εμποδίζουν τη ροή του αίματος. Αυτό με τη σειρά του προκαλεί την καρδιά να αντλία με μεγαλύτερη ισχύ, με αποτέλεσμα να εξασθενεί η καρδιά, που μπορεί να ακολουθείται από μια επίθεση καρδιών. Για τους εκκινητές, η χοληστερόλη είναι ένα από τα δύο είδη. Ένα είναι HDL ή υψηλής πυκνότητας των λιπιδίων χοληστερόλης, η οποία είναι η καλή χοληστερόλη, και η άλλη είναι η LDL ή χαμηλής πυκνότητας των λιπιδίων χοληστερόλης, η οποία είναι κακή χοληστερόλη. Είναι η LDL ή της κακής χοληστερόλης που αποτελεί πλάκα και οδηγεί σε αποδυνάμωση της καρδιάς. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη των μούρα goji μειώνει τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης. Συγκεκριμένα, μειώνονται τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης.

Σαρώσεως ελευθέρων ριζών

Τα αντιοξειδωτικά, όπως το όνομα προτείνει, είναι ένα ευρύ φάσμα χημικών ουσιών που αντιδρούν και να εξουδετερώνουν τη δράση των ελευθέρων ριζών που παράγονται στο σώμα μας. Ελεύθερες ρίζες, αν αφεθεί μόνο του, μπορεί να βλάψει μας ιστούς, κύτταρα, κυτταρικές μεμβράνες και DNA την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη διαφόρων ασθενειών. Ερευνητικές μελέτες έχουν προτείνει ότι η κατανάλωση του Γκότζι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του ιατρικές παθήσεις που συνδέονται με τις ελεύθερες ρίζες. Τα αντιοξειδωτικοοι παρόντα στο γκότζι μπέρι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος.