Τι είναι το Oleuropein;

Oleuropein είναι μια χημική ένωση που βρίσκεται στα φύλλα της ελιάς. Πιστεύεται ότι έχει ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες ως αντιβιοτικό, αντιμυκητιασικό, αντιβακτηριακό και αντι-ιικό. Η ένωση θεωρείται επίσης ότι συμβάλλει στην αύξηση της ανοσολογικής απόκρισης του οργανισμού. Οι κοινές καταστάσεις που έχουν αντιμετωπιστεί από την ένωση περιλαμβάνουν τα κρυολογήματα και τη γρίπη.

 

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν oleuropein για ιατρικούς σκοπούς, επειδή πιστεύεται ότι σκοτώνει μόνο τα κακά βακτηρίδια. Βασικά λειτουργεί για να βρει και να καταστρέψει αυτά τα βακτήρια. Αυτό είναι το αντίθετο των συνθετικών αντιβιοτικών που σκοτώνουν τόσο καλά όσο και κακά βακτήρια χωρίς να κάνουν διάκριση.


橄榄叶5.jpg


Oleuropein πιστεύεται επίσης ότι έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Πιστεύεται ότι συμβάλλει στην προώθηση της συνολικής καλής υγείας, εμποδίζοντας τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα να προκαλέσουν βλάβες στα κύτταρα. Κάνουν αυτό με το να κρατά μακριά την υπερβολική οξείδωση, η οποία μπορεί να προκαλέσει την αποσύνθεση των υλικών στο σώμα.

 

Μόλις η ελαιοευπερίνη βρίσκεται στο σώμα, πρώτα εξετάζει τα μολυσματικά μικρόβια. Τότε τα επιτίθεται με τη διάλυση της εξωτερικής τους επένδυσης. Αυτό διαταράσσει τη δομή του φύτρου έτσι ώστε όχι μόνο να μην λειτουργεί πλέον από μόνο του, αλλά επίσης δεν μπορεί να αναπαράγει.