Τι είναι Quercetin;

Η κερσετίνη είναι ένας τύπος αντιοξειδωτικού φλαβονοειδών που απαντάται στα φυτικά τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των φυλλωδών χόρτων, των τοματών, των μούρων και του μπρόκολου.

(1) Είναι τεχνικά θεωρείται ως "φυτική χρωστική ουσία", η οποία είναι ακριβώς γιατί βρίσκεται σε βαθιά χρωματισμένα, γεμάτα με θρεπτικά συστατικά φρούτα και λαχανικά.

Θεωρείται ένα από τα πιο άφθονα αντιοξειδωτικά στην ανθρώπινη διατροφή, η quercetin παίζει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση των βλαβών των ελεύθερων ριζών, των επιδράσεων της γήρανσης και της φλεγμονής.


Quercetin


(2) Ενώ μπορείτε να πάρετε την αφθονία quercetin από την κατανάλωση μιας υγιεινής διατροφής, μερικοί άνθρωποι λαμβάνουν επίσης συμπληρώματα quercetin για τα ισχυρά αντιφλεγμονώδη αποτελέσματά τους.

Σύμφωνα με το Τμήμα Παθολογίας και Διαγνωστικής στο Πανεπιστήμιο της Βερόνα στην Ιταλία, η quercetin και άλλα φλαβονοειδή είναι «αντι-ιικοί, αντιμικροβιακοί, αντιφλεγμονώδεις και αντι-αλλεργικοί παράγοντες» με πιθανότητα να εκφράζονται θετικά σε διαφορετικούς τύπους κυττάρων τόσο των ζώων όσο και των ανθρώπων.

(3) Οι πολυφαινόλες των φλαβονοειδών είναι πιο επωφελείς για τη μείωση ή την καταστολή των φλεγμονωδών οδών και λειτουργιών. Η κερσετίνη θεωρείται η πιο διαδεδομένη και γνωστή φλαβονολίνη που προέρχεται από τη φύση, παρουσιάζοντας ισχυρές επιδράσεις στην ανοσία και τη φλεγμονή που προκαλούνται από λευκοκύτταρα και άλλα ενδοκυτταρικά σήματα.