Ποια είναι τα οφέλη της Rhodiola Rosea;

Rhodiola Rosea είναι ένα σκανδιναβικό βότανο που φιλοδοξούσε να ενισχύσει τη σωματική και γνωστική ζωτικότητά σας. Είναι μια κοινή βότανο στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, όπου είναι συχνά χρησιμοποιείται για τη θεραπεία συμπτώματα όπως κόπωση και εξάντληση.

 

Το βότανο πηγαίνει από μια σειρά από διαφορετικά ονόματα, συμπεριλαμβανομένων των rosavin , Rosenroot, Rhodiola Ρίζωμα, το Golden Root, Rhidola, και τον Αρκτικό Root.

 

Rhodiola rosea είναι ένα από τα πολλά μεγάλα είδη Rhodiola. Άλλα δημοφιλή συμπληρώματα Rhodiola που βασίζονται περιλαμβάνουν αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο, ροσμαρινικό οξύ , Roselle, και Scutellaria baicalensis. Κανένα από αυτά τα συμπληρώματα περιέχουν Rhodiola rosea - έτσι don 't μπερδεύονται.

 

Το φυτό φυτρώνει σε ψυχρά κλίματα σε όλο τον κόσμο και είναι ένα αιώνιο ανθοφορία των φυτών. Βασικά αναπτυσσόμενες περιοχές περιλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της Αρκτικής, το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Αμερικής, και τα βουνά της Κεντρικής Ασίας. Το εργοστάσιο έχει επίσης παρατηρηθεί αυξάνεται σε ορεινές περιοχές της Ευρώπης.


 

Επιστημονικές δοκιμές έχουν δείξει ότι Rhodiola rosea μπορεί να έχουν νευροπροστατευτική οφέλη και μπορεί επίσης να «προωθήσει τη μακροζωία» (το οποίο ουσιαστικά σημαίνει ότι 's που συνδέονται με την ζουν μια μακρύτερη, υγιέστερη ζωή).

 

Επιστημονικές δοκιμές έχουν δείξει επίσης ότι η Rhodiola rosea είναι αποτελεσματική στη θεραπεία σωματικά συμπτώματα της εξάντλησης ή αδυναμία. Ωστόσο, η πλειοψηφία των μελετών που αφορούν τη θεραπεία των σωματικών συμπτωμάτων εξάντλησης Rhodiola rosea 's περιλαμβάνουν παχύσαρκοι, out-of-σχήμα άτομα. Μελέτες στις οποίες συμμετείχαν εκπαιδευμένοι αθλητές συνήθως δεν οδηγούν στα ίδια συμπεράσματα.

 

Υπάρχουν επίσης ορισμένα ερωτήματα για το πόσο αποτελεσματική Rhodiola rosea είναι πραγματικά ως νευροπροστατευτική παράγοντας: περισσότερες μελέτες πρέπει να διεξαχθούν πριν από τα αποτελέσματα είναι πειστικά.

 

Παρ 'όλα αυτά, στις αρχές τα στοιχεία δείχνουν ότι η Rhodiola rosea μπορεί να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τη σωματική και ψυχική εξάντληση.