Τι είναι η σκόνη Wheatgrass;

Το wheatgrass, που μερικές φορές αναφέρεται ως couchgrass ή agropyron είναι ένα γρασίδι που μοιάζει με σιτάρι με την επιστημονική ονομασία Triticum aestivum. Το Wheatgrass συνήθως αναπτύσσεται σε κλίμα που είναι εύκρατο. Αυτοί οι τύποι εύκρατου κλίματος στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε μέρη της Ευρώπης είναι κατάλληλα κλίματα για την υγιή ανάπτυξη του σιταριού. Είναι δυνατή η καλλιέργεια και συγκομιδή wheatgrass τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους καλλιέργειας. Τα χλοοτάπητα δεν αποτελούν το μόνο θρεπτικό συστατικό του φυτού. Οι ρίζες και οι μίσχοι μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στην κουζίνα, συνήθως σε φυτικά παρασκευάσματα.


Wheatgrass Powder

 

Το Wheatgrass, στη σύγχρονη εποχή, είναι γνωστό για τα υποτιθέμενα οφέλη στη διατροφή, μερικές θεραπείες και επίσης φημολογείται η ικανότητα να θεραπεύει διάφορες καταστάσεις και συμπτώματα. Είναι μέρος της οικογένειας σιταριού, αλλά δεν περιέχει γλουτένη. Αυτό το καθιστά ένα δημοφιλές στοιχείο, συμπλήρωμα ή υποκατάστατο για εκείνους που τρώνε δίαιτες χωρίς γλουτένη. Οι άνθρωποι απολαμβάνουν σιτάρι στο χορτάρι τους, αναμιγνύονται σε χυμούς και σκόνη σιταριού .

 

Το Wheatgrass δεν πρέπει να συγχέεται με τη βύνη του σιταριού. Το wheatgrass προέρχεται από τα φύλλα σπόρων του φυτού wheatgrass, τα οποία στη συνέχεια αλέθονται σε σκόνη ή διανέμονται ως χυμός. Η βύνη σίτου δεν επιτρέπεται να καλλιεργείται όσο το σιτάρι. Το Wheatgrass εξελίσσεται σε όλη τη διαδρομή στο "Stage Jointing". Σε αυτό το στάδιο βρίσκεται και διατηρείται το υψηλότερο επίπεδο διατροφής. Εάν συγκομίζεται και είτε απολαμβάνεται φρέσκο ​​είτε αποξηραμένο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για μελλοντική χρήση, διατηρεί το θρεπτικό του περιεχόμενο.