Τι είναι το Wild Yam;

Άγρια γιαμ, επίσης γνωστή ως κολικούς ρίζα ή Dioscorea villosa, είναι μια κονδυλώδη αμπέλου που είναι εγγενές στην Κίνα και τη Βόρεια Αμερική. Αν και κάθε τοπική ρύθμιση αναπτύσσεται ένα διαφορετικό είδος του άγριο γιαμ, και τα δύο είδη περιέχουν diosgenin, το δραστικό συστατικό στο φυτό. Παραδοσιακά, η άγρια γιαμ έχει χρησιμοποιηθεί για μια ποικιλία παθήσεων, που κυμαίνονται από την εμμηνόπαυση ζητήματα στην ήπια κράμπες, αλλά η σύγχρονη έρευνα έχει δείξει μικτά αποτελέσματα ως προς την αποτελεσματικότητά της. Συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας πριν από τη λήψη εκχυλίσματος άγριου γιαμ, ιδιαίτερα αν παίρνετε οποιοδήποτε άλλο φάρμακο.

 

παραδοσιακές χρήσεις

Στη Βόρεια Αμερική, άγριο γιαμ έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για τη θεραπεία της εμμηνόρροιας κράμπες, βήχα, πρωινή αδιαθεσία, φλεγμονή και προβλήματα που σχετίζονται με τον τοκετό, καθώς και κολικούς και μια ποικιλία από πεπτικά προβλήματα. Παρόμοιες χρήσεις αφθονούν στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, με τις προσθήκες της χρήσης του βότανο για υποτιθέμενη ιδιότητες αντι-γήρανσης του, καθώς και ως θεραπεία για την ουρική δυσκολίες και μείωση της αρτηριακής πίεσης.

 

Ενεργό συστατικό

Το δραστικό συστατικό σε ένα φυτό είναι το μέρος που επηρεάζει πράγματι την χημεία του σώματος. Στο άγριο γιαμ, δηλαδή diosgenin , η οποία είναι μια μορφή του στεροειδούς. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center, diosgenin μπορούν να συντεθούν για να κάνει την προγεστερόνη, μια ορμόνη κλειδί στον αναπαραγωγικό κύκλο και ένα που επηρεάζεται αρνητικά κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Τα πρώτα αντισυλληπτικά χάπια έχουν δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας diosgenin εκχυλίσματα. Ένα από τα προβλήματα, ωστόσο, είναι ότι διοσγενίνη πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία σε ένα εργαστήριο για τη δημιουργία progestone? δεν μπορεί να μετατραπεί σε προγεστερόνη φυσικά στο ανθρώπινο σώμα.


 

σύγχρονη χρήσεις

Λόγω της ικανότητάς δραστικό συστατικό του να συνθέτει προγεστερόνη, η πιο κοινή χρήση της άγριας εκχύλισμα γιαμ σήμερα είναι για τη θεραπεία της εμμηνόπαυσης - ο χρόνος στη ζωή μιας γυναίκας, όταν το επίπεδο των ορμονών αρχίζουν να μειώνονται, προκαλώντας μια ποικιλία συμπτωμάτων, όπως ζεστό αναβοσβήνει και η απώλεια του έμμηνου κύκλου. Εκχύλισμα Wild Yam συνήθως πωλείται σε μορφή κρέμας, η οποία μπορεί να βοηθήσει υποτίθεται αυξάνουν τα επίπεδα της προγεστερόνης, παρά την ανικανότητα του diosgenin να μετατρέψει την ορμόνη φυσικά στο σώμα. Σε μερικές περιπτώσεις, σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, κατασκευαστές προσθέτουν προγεστερόνης σε μια κρέμα, συχνά χωρίς το ως συστατικό, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Εκχύλισμα Wild Yam πωλείται επίσης σε μορφή βάμματος ως συμπλήρωμα, κυρίως για τις παραδοσιακές χρήσεις του.

 

Επιστημονική έρευνα

Η πλειοψηφία των μελετών που έχουν διεξαχθεί με άγρια εκχύλισμα γιαμ γίνονται για να εξετάσει τις επιπτώσεις στην εμμηνόπαυση και άλλα θέματα που σχετίζονται με τις ορμόνες και συχνά να δώσει λίγη ή καθόλου αποτελέσματα, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center. Παρά την αναποτελεσματικότητά της στην αντιμετώπιση άλλων ζητημάτων, η προκαταρκτική έρευνα έχει δείξει ότι τα άγρια εκχύλισμα γιαμ μπορεί να βοηθήσει να αυξήσει το επίπεδο της λιποπρωτεΐνης υψηλής πυκνότητας - ή HDL, της «καλής» χοληστερόλης - στο σώμα. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην έκδοση του "Βιοεπιστήμης, Βιοτεχνολογίας, και Βιοχημεία» Δεκέμβριος του 2007 ανέφερε ότι οι αρουραίοι που καταναλώνουν μια διατροφή συμπληρώνεται με diogensis για έξι εβδομάδες παρουσίασαν βελτίωση στα επίπεδα της HDL, ενώ δείχνει μια γενική μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης.