Τι θρεπτικά συστατικά μπορούμε να πάρουμε από σκόνη κριθάρι γρασίδι;

Σκόνη κριθάρι γρασίδι λέγεται ότι έχει 30 φορές περισσότερη βιταμίνη Β1 και είναι 11 φορές την ποσότητα ασβεστίου από ό, τι υπάρχει στο αγελαδινό γάλα, 6,5 φορές περισσότερη καροτίνη και σχεδόν 5 φορές το περιεχόμενο σιδήρου του σπανακιού, κοντά στα επτά φορές η βιταμίνη C στα πορτοκάλια, τέσσερις φορές η βιταμίνη Β1 στο αλεύρι ολικής αλέσεως, και 80 μικρογραμμάρια βιταμίνης Β12 ανά 100 γραμμάρια αποξηραμένα κριθάρι χυμό φυτών.


Σκόνη χυμός χλόη κριθαριούείναι πολύ πλούσια σε οργανικό νάτριο, η οποία διαλύει το ασβέστιο που έχουν κατατεθεί στις αρθρώσεις και αναπληρώνει επίσης οργανικό νάτριο στην επένδυση του στομάχου. Αυτό βοηθά στην πέψη, βελτιώνοντας την παραγωγή του υδροχλωρικού οξέος στο στομάχι. Άτομα με αρθρίτιδα έχουν χρησιμοποιήσει χυμό σέλινο για χρόνια λόγω της οργανικό νάτριο που περιέχει (28 mg ανά 100grms), αλλά Συγκρίνετε αυτό το ποσό της οργανικό νάτριο στη χλόη κριθαριού (775 mg ανά 100 γραμμάρια)!


Σκόνη κριθάρι γρασίδι, την στιγμή που η συγκομιδή να κάνουμε χυμό, είναι περίπου 45 τοις εκατό πρωτεΐνης. Έχει σχεδόν διπλάσια πρωτεΐνη ως ισοδύναμο ποσό από φύτρο σιταριού και περίπου πέντε φορές τα ορυκτά που συνοδεύουν τις ζωικές πρωτεΐνες, επιπλέον της πρωτεΐνης στη χλόη κριθαριού δεν έρχονται επιβαρύνεται με λίπος.Ένζυμα (χλόη κριθαριού πιστεύεται ότι περιέχουν έως και 1.000 από αυτά) είναι οι απαραίτητες ρυθμιστικές αρχές του σώματος, χωρίς αυτά τα κύτταρά μας δεν μπορούσε να λειτουργήσει, και όλοι θα χαθούμε. Κριθάρι χόρτο έχει ένα από τα υψηλότερα φυσικά επίπεδα του ενζύμου SOD (υπεροξειδική δισμουτάση), η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από τις τοξικές ελεύθερες ρίζες, πιστεύεται ότι είναι ένας πρωταρχικός ένοχος κατά τη γήρανση.


Σκόνη χυμός χλόη κριθαριού περιέχει επίσης ένα από τα πιο καταπληκτικά θρεπτικά συστατικά, «χλωροφύλλη» (υγρό οξυγονωμένο ηλιοφάνεια), ένα φυσικό αποτοξινωτικό ότι απελευθερώνει τα έντερα των αποθηκευμένων τοξινών.


Σίγουρα, δεν χρειάζεται να πίνετε χυμούς πράσινο γρασίδι να πάρει χλωροφύλλη? είναι παρούσα σε όλα τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Αλλά το ερώτημα είναι «Πόσες μερίδες του σπανάκι, λάχανο, collards, χόρτα μουστάρδα ή κορυφές γογγύλι και τεύτλων, μπορείτε να τρώτε κάθε μέρα;» Μερικοί άνθρωποι δεν τρώνε κανένα... ποτέ! Και για εκείνους που τρώνε τακτικά, υπάρχει, μετά από όλα, ένα όριο στο ποσό του σπανάκι, λάχανο και συμπαθεί κάποιος μπορεί να φάει.


Να πάρει χλωροφύλλη λαμβάνοντας σκόνη κριθάρι γρασίδι είναι τόσο εύκολη όσο η ανάμειξη 1-2 κ.γ., δύο φορές την ημέρα σε νερό ή σας αγαπημένο του χυμό. Για εκείνους που θέλουν να περάσουν ακόμα και λιγότερο χρόνο να πάρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά τους, απλά πάρτε κριθάρι χόρτο κάψουλες ή δισκία με ένα ποτήρι νερό.