Ποια φυτά ή βότανα περιέχουν Diosmin;

Η διοσμίνη είναι ένα φλαβονοειδές ή φυτικό χρωστικό που μοιάζει με φλαβόνη. Αυτή η χημική ουσία χρησιμοποιείται για την παρασκευή φαρμάκων για την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων και των συνθηκών που σχετίζονται με την κακή κυκλοφορία του αίματος. Η Diosmin λαμβάνεται συχνά σε συνδυασμό με hesperidin, ένα φλαβονοειδές εσπεριδοειδών και θεωρείται ασφαλές για χρήση έως και 3 μήνες κάθε φορά. Προκαλεί κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της πεπτικής ενόχλησης και κεφαλαλγίας. Οι εταιρείες φαρμάκων εκχυλίζουν συχνά τη διοσμίνη απευθείας από τα φυτά για χρήση σε φάρμακα.


Εσπεριδοειδές

Τα εσπεριδοειδή, ιδιαίτερα τα λεμόνια, είναι πλούσιες πηγές διοσμίνης , σύμφωνα με την "Χημεία τροφίμων". Τα λεμόνια παράγουν μια σειρά από χρήσιμα φλαβονοειδή, συμπεριλαμβανομένης της διοσμίνης, τόσο στον ώριμο καρπό όσο και στα φύλλα. Το δάχτυλο του Βούδα, ένας τύπος λεμονιού, είναι επίσης πλούσιο σε διοσμίνη. Σύμφωνα με το περιοδικό «Journal of Agricultural and Food Chemistry», τα πράσινα λεμόνια Meyer και τα δάχτυλα φρούτων του Βούδα περιέχουν τα υψηλότερα επίπεδα διοσμίνης, ειδικά όταν υποβάλλονται σε θεραπεία με ορμόνες κατά τα πρώτα στάδια ανάπτυξης.


Diosmin Source


Βότανα

Τα μέλη του γένους Vicia, ή βίκου, επίσης περιέχουν διοσμίνη, συμπεριλαμβανομένων των ασιατικών και καυκάδων ειδών θηραμάτων. Τα βίκια προέρχονται από τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία και σχετίζονται με τα μπιζέλια και τις φακές. Σύμφωνα με το περιοδικό "Φαρμακευτική Χημεία Περιοδικό", τα φύλλα κακασιανού βίκου περιέχουν 2% γλυκοσίδες διοσμετίνης - πηγή διοσμίνης - μετά από ξήρανση στον αέρα. Η εκχύλιση διοσμίνης από αυτά τα φύλλα μπορεί να είναι πολύπλοκη και απαιτεί τη χρήση διαλυτών όπως η αλκοόλη και το διμεθυλοσουλφοξείδιο.


Υσσώπος

Το ισότονο του βοτάνου, που ονομάζεται επίσης Hyssopus officinalis και Hyssopus decumbens, είναι μια άλλη πηγή διοσμίνης. Αυτό το φυτό προέρχεται από τη Νότια Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και τείνει να συγκεντρώνει τη διοσμίνη του στα φύλλα και τα λουλούδια. Σύμφωνα με την "Planta Medica", τα φύλλα του υσσωπού περιέχουν το 51% της διοσμίνης του φυτού, ενώ τα σέπαλα περιέχουν το 40,5% αυτού του φλαβονοειδούς. Εντοπίστηκαν ποσότητες διοσμίνης στο υπόλοιπο φυτό ισότοπου βοτάνων.