Γιατί είναι το εκχύλισμα βροχής Broccoli καλό για σας;

Το εκχύλισμα βλάστησης Broccoli είναι η καθαρισμένη μορφή σκόνης από βλαστάρια μπρόκολου. Το φυσιολογικό μπρόκολο ξηραίνεται και ανάγεται για να σχηματίσει ένα εκχύλισμα. Το εκχύλισμα αυτό στη συνέχεια πωλείται με τη μορφή συμπληρωμάτων διατροφής.

Γιατί είναι το εκχύλισμα βροχής Broccoli καλό για σας;

Τα οφέλη από το εκχύλισμα φυτρώματος μπρόκολου είναι παρόμοια με τα οφέλη της κατανάλωσης μπρόκολου - είναι πιο ισχυρά. Το εκχύλισμα παράγει υψηλότερες δόσεις μπρόκολου στο σώμα σας, πράγμα που σημαίνει ότι τα οφέλη για την υγεία μεγαλώνουν.

 

Σύμφωνα με την εθνική βάση δεδομένων για τα θρεπτικά συστατικά του USDA, ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένο μπρόκολο (μία μερίδα ή περίπου 90 γραμμάρια) περιέχει 31 θερμίδες με 6 γραμμάρια υδατανθράκων, 2 γραμμάρια ζάχαρης, 2 γραμμάρια ινών, 3 γραμμάρια πρωτεΐνης και 0 γραμμάρια Λίπος.


broccoli sprout extract

 

Αυτή η μοναδική μερίδα παρέχει επίσης το 100% της καθημερινής σας συνιστώμενης δόσης βιταμίνης C και βιταμίνης Κ ενώ παράλληλα παρέχει καλή πηγή βιταμίνης Α, φυλλικού οξέος και καλίου.

 

Το μπρόκολο είναι επίσης ένα από τα κορυφαία 10 καλύτερα τρόφιμα στον κόσμο από το σκορ του "ANDI". Το ANDI αντιπροσωπεύει τον δείκτη συσσωρευμένης πυκνότητας θρεπτικών συστατικών και μετράει το περιεχόμενο φυτοχημικών, βιταμινών και ανόργανων συστατικών διαφόρων θρεπτικών ουσιών. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος αξιολόγησης της θρεπτικής αξίας των λαχανικών.

 

Το Broccoli κατατάσσεται στον αριθμό 9 στον κατάλογο ANDI, που περιβάλλεται από άλλα γνωστά υγιή λαχανικά όπως το λάχανο, το σπανάκι και τα λάχανα Βρυξελλών.